Dana Zátopková (94): Nečekaná zpráva lékařů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dana Zátopková (94): Nečekaná zpráva lékařů!

Danu Zátopkovou kamarád Bugár svým darem potěšil.
Danu Zátopkovou kamarád Bugár svým darem potěšil. (Foto ASC Dukla – Ivana Roháčková)

Zářila jako sluníčko! Legendární oštěpařka Dana Zátopková (94) měla ve špitále návštěvu z atletické Dukly a hlavně se od lékařů dozvěděla: Vánoce už strávíte doma!

Přes dva měsíce se zotavuje ze zlomeniny krčku stehenní kosti, který utrpěla po pádu ve svém trojském baráčku. Rehabilitace jde podle plánu, o berlích prý chodí lépe než před úrazem! „Je tady pět šest terapeutů, kteří se mnou hned od operace chodí a cvičí, péče je vážně odborná. Hrozně se mi tady líbí,“ pochválila Zátopková personál Ústřední vojenské nemocnice. Už příští týden má být propuštěna domů, takže vánoční svátky stráví ve svém. „Nemám ještě v hlavě srovnané, co všechno udělám, ale kapra určitě,“ těšila se.

Olympijskou vítězku z Helsinek 1952 přišli do Střešovic povzbudit šéf pražské Dukly Jaroslav Priščák s legendárním diskařem Imrichem Bugárem. Ten Zátopkové donesl její oblíbené červené víno. „Jéé, děkuji ti moc, ale já už tady pomalu končím, tak mi ho přines domů. Ale Imrichu, nevypij mi ho!“ podívala se nejstarší žijící česká olympijská vítězka přísně na hromotluka Bugára a oba se rozesmáli. Paní Dana už je zase vitální, jako vždy!



Přečtěte si
baronessa
9. 12. 2016 • 10:33

Skvělá zpráva, konečně něco i pozitivního. Paní Zátopková je borec v každém směru, nic nevzdává. Přeju jí krásné a pohodové vánoční svátky uprostřed milých lidí. Hodně zdraví, Paní Zátopková!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.