Okamžiky hrůzy Dany Zátopkové (94): Plazila se, pak už jen doufala… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Okamžiky hrůzy Dany Zátopkové (94): Plazila se, pak už jen doufala…

Dana si prožila hodiny hrůzy.
Dana si prožila hodiny hrůzy. (Foto Martin Sekanina)

Dana Zátopková (94) nedávno opustila nemocnici, kde si léčila zlomeninu krčku. Bývalá sportovkyně se ale se zraněním úctyhodně poprala. Pro Blesk nyní prozradila, jaké byly chvíle, kdy si úraz přivodila.

Stalo se to způsobem, který je u seniorů poměrně častý. Zátopková si zlomila stehenní kost v krčku u sebe doma. Nezbylo jí proto nic jiného než zůstat ležet a čekat a pomoc.

„Telefon jsem měla vedle v pokoji. I když to bylo z koupelny jen kousek, tak to byla fuška. Musela jsem zapnout všechny své psychické síly a zbytky svých fyzických schopností, abych se vůbec někam doplazila,“ popsala Dana hrůzné chvíle.

Přes veškerou snahu se jí nepodařilo zavolat si o pomoc. „Naštěstí jsem druhý den měla schůzky s trenérem z Ostravy, že půjdeme tady vedle na oběd. To mě zachránilo od naprosté samoty, protože když jsem tam nepřišla, tak mě začali shánět a už to jelo,“ dodala Zátopková, kterou po dlouhých hodinách, kdy bezmocně ležela na podlaze svého bytu, objevil bývalý zápasník Karel Engel z Českého klubu olympioniků.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.