Ťukněte si s celebritou! Kelly Bundová slaví 45! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ťukněte si s celebritou! Kelly Bundová slaví 45!

Christina Applegate dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Christina Applegate dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto: ara)

45. narozeniny dnes slaví herečka Christina Applegate, známá především ze seriálu Ženatý se závazky. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Christina Applegate se na obrazovkách poprvé objevila v matčině náručí už jako tříměsíční kojenec v televizním seriálu "Days of Our Lives".

Svou první skutečnou roli získala opět po boku své mámy v hororu "Jaws of Satan". Po roli mladé Grace v televizním autobiografickém filmu "Grace Kelly" ukázala svůj šarm v seriálu "Heart of the City". V roce 1987 se objevila v její nejznámější roli jako Kelly Bundy v úspěšném televizním seriálu Ženatý se závazky "Married...With Children".

Později Christina přešla z komediálního charakteru Kelly na vážnou roli mladé prostitutky a narkomanky ve filmu Ulice "Streets". S komediálními rolemi se ale nerozloučila. Hned v roce 1991 si zahrála v komedii pro náctileté Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela "Don't Tell Mom the Babysitter's Dead", v roli inteligentní Sue Ellen Crandell. V průběhu natáčení Ženatý se závazky se objevila v roličce dívky Sharony v komedii Tima Burtona Mars útočí! "Mars Attacks!".

Po neshodě s produkcí o honoráři hlavního představitele televizního seriálu Ženatý se závazky Ala Bundy, se Christina objevila v akční komedii hongkongského ražení "Big Hit" a v parodii Jima Abrahamse Maffiósso. Jejím největším oficiálním úspěchem se stala nominace na Zlatý glóbus za hlavní roli v úspěšném televizním sitcomu společnosti NBC Jesse. Objevila se i v thrilleru "The Giving Tree". Její další tentokrát filmová komedie se jmenuje Návštěvníci: Cesta do Ameriky "Just Visiting", po boku Jeana Rena se objevila v dvojroli princezny Rosalindy a Julia Malfete. Christina si také zahrála s Cameron Diaz ve filmu Prostě sexy "The Sweetest Thing", tato role ji pasovala na herečku významných filmových rolí.

Její aktivitou jsou kampaně za prevenci rakoviny prsu. To se jí osobně dotklo v srpnu 2008, kdy u ní byla diagnostikována rakovina prsu. Christina následně prodělala dvojitou mastektomii, i přesto, že rakovina byla diagnostikována pouze v jednom z prsů. Důvodem bylo odhalení dědičné mutace genu, který se významně podílí na vzniku rakoviny prsu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.