Ťukněte si s celebritou! Herečka Veronika Žilková slaví 55! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ťukněte si s celebritou! Herečka Veronika Žilková slaví 55!

Veronika Žilková dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Veronika Žilková dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto: Alexandr Malachovský)

55. narozeniny dnes slaví herečka Veronika Žilková. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Veronika Žilková se na plátně poprvé objevila v roce 1980 ve filmu Dívka s mušlí. Účinkovala už i v divadle, nejprve v Činoherním klubu a po té ve Vinohradském divadle. Veronika Žilková se v roce 1984 vdala a již o rok později měla první dítě. Těhotenství a následné mateřské povinnosti její kariéru přibrzdily. Přesto v této době Veronika Žilková ztvárnila další role, jako například vychovatelku v seriálu My všichni školou povinní nebo Druhý dech.

V devadesátých letech zazářila Veronika Žilková například v seriálu Přítelkyně z domu smutku a pak především ve snímku Zapomenuté světlo, za kterou si odnesla v roce 1996 Českého lva ze nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

Známé bylo také její účinkování v parodickém pořadu Tele Tele na televizi Nova, kde účinkovala společně s Michalem SuchánkemRichardem Genzerem a Josefem Cardou.

Účinkovala také v divácky úspěšných seriálech Vyprávěj, Soukromé pasti či Všechny moje lásky. Nezapomenutelnou roli si také zahrála v trilogii Zdeňka Trošky - Babovřesky.

Veronika Žilková se třikrát vdala. Se svým třetím manželem hercem Martinem Stropnickým má dceru Kordulu. Celkem má Žilková 4 děti a 2 další v pěstounské péči. Agátu Prachařovou, syny Cyrila a Vincenta, dceru Kordulu a adoptované Janu a Markétu. Otec Agáty a exmanžel Veroniky Žilkové je režisér Jiří Hanych.



Přečtěte si
pravlast
16. 10. 2016 • 09:29

Gratulanti z poloočoudlé skupiny cizinců už jistě čekají v zástupech s velkými choutkami na potěšení po kterém tak moc Žilka touží.Takže ke všem běžným přáním přidávám-přeji zdravý rozum.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.