Čáslavská (†74) odmítla milionové honoráře: Důvod zaskočí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Čáslavská (†74) odmítla milionové honoráře: Důvod zaskočí!

Věru Čáslavskou udávala její slavná kamarádka.
Věru Čáslavskou udávala její slavná kamarádka. (Foto: ABS ČR, Archiv Blesku, ara)

Co byste udělali, kdy by vám někdo za práci nabídl milion dolarů nebo stejnou částku v tehdejších rakouských šilincích? Většina z nás by si jistě souhlasně hlavu ukývala, taková Věra Čáslavská ovšem řekla rezolutní "NE"!

"Od Američanů za milion dolarů za velkofilm v koprodukci s Japonci. Ona to však odmítla, protože chtěla k rodičům," píše se o nabídce amerických "imperialistů" podle Blesku v odtajněném spisu StB. Věru Čáslavskou kontrarozvědce přitom udávala její kolegyně gymnastka Eva Bosáková (†59) pod krycím jménem Doktor

 

Zažloutlý spis z estébáckého archívu pak hovoří i o další nabídce. Ta přišla tentokrát od Rakušanů. Ti nabídli naší nejlepší sportovkyni rovný milion rakouských šilinků za účinkování ve slavné lední show. A co podle naštvaného manžela Čáslavské Josefa Odložila (†54) tehdy Věra odpověděla? Že nebude nikomu dělat šaška! "Představte si to! Já jsem mohl do ČSSR přijet pouze na návštěvu jako milionář v cadillacu, a tady těm soudrům jen kývnout."



Přečtěte si
marie60
6. 9. 2016 • 11:42

Nechápu, proč za života něco o nich takového nenapsali, aby se mohli bránit. Až ti dotyční zemřou, pak na ně vytahují špínu a to se mi nelíbí.

-bello-
6. 9. 2016 • 09:55

Je to o tom, že měla o sobě vyšší mínění jako olympionička, tedy nějakou revue odmítla.Tyhle revue byla a možná dál jsou / trafiky pro vysloužilé sportovce a je to nic než přehlídka bývalých světových jmen.Je to sice jistá apanáž na dobu smlouvy , ale degradace statutu toho sportovce. Cítím to taky tak.Soudím dle sebe. Není to o penězích.V tom bych ji chápala.

ivoadler
5. 9. 2016 • 16:23

Vždyť jsem to říkal, že byla blbá. Na každého se všechno vyvalí až po smrti.

fiva
5. 9. 2016 • 12:24

Že vždycky všechno vyhrabáváte až když jsou aktéři mrtví. A což se naučit pravopis? By jste - správně vždy "byste", revoluce nerevoluce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.