Ťukněte si s celebritou! Herec Filip Blažek slaví 43! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herec Filip Blažek slaví 43!

Filip Blažek dnes slaví narozeniny. Přejeme mu všechno nejlepší!
Filip Blažek dnes slaví narozeniny. Přejeme mu všechno nejlepší! (Aha! – M. Pátek, M. Hykl)

43. narozeniny dnes slaví herec Filip Blažek. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Ve dvaceti přelstil Filip Blažek Nesmrtelnou tetu – v pohádce od Zdeňka Zelenky. Pracovní nabídky se poté hrnuly ze všech uměleckých stran. Chtělo ho Divadlo ABC, Divadlo na Vinohradech i Divadelní spolek Kašpar a chtěla ho také herečka Lucie Benešová, se kterou má syna Luciána.

Po ukončení Pražské konzervatoře se vydal herec Filip Blažek na scény divadel Karlových Varů a Mostu. Do ABC nastoupil v roce 1994. Vinohrady mu poté nabídly roli v muzikálu Donaha!. Následoval hudební Krysař nebo Jack Rozparovač, kde v hlavní roli alternoval s Jiřím Langmajerem a Zdeňkem Podhůrským. Zahrál si i v dramatech Včera tě zabiju či Kutloch aneb I muži mají své dny.

Kromě divadla mu role nabídly i televize a film. V roce 2004 se objevil Filip Blažek v komedii Duše jako kaviár. Následovalo roadmovie Pusinky nebo pohádka Kouzla králů. Jeho jméno zdobí i seriály Letiště, Cesty domů či Přešlapy. V nekonečné Ulici ztvárnil postavu homosexuála Martina Havránka, v divácky velmi oblíbeném seriálu Případy 1. oddělení vyšetřovatele. Zazářil i ve Svatbách v Benátkách v roli fotografa.

Vztah s Lucií Benešovou nakonec nevyšel, nicméně hereckými kolegy zůstávají i nadále. Po rozchodu se Filip Blažek seznámil s kosmetičkou Jolanou, se kterou vychovává dceru Johanku a Filipu. Kromě nich miluje i motorky, cestování nebo fotbalovou Argentinu. Kopané se ostatně zamlada i aktivně věnoval.



Přečtěte si
zuzka.krop@...
21. 8. 2016 • 23:39

Všechno nejlepší k Vašim dnešním narozeninám, hodně zdraví, štěstí, lásky a mnoho krásných rolí, Vám srdečně přeje Vaše věrná divačka a oblíbenkyně Zuzka . Krásné narozeniny.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.