Ťukněte si s celebritou! Herec Ladislav Trojan slaví 84! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ťukněte si s celebritou! Herec Ladislav Trojan slaví 84!

Ladislav Trojan slaví 84. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Ladislav Trojan slaví 84. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto ČT, herminapress.cz, ara)

84. narozeniny dnes slaví herec Ladislav Trojan. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Ladislav Trojan je český herec, otec herce Ivana Trojana a režiséra a producenta Ondřeje Trojana.

Od dětství hrál ochotnické divadlo, v 8 letech si dokonce v jedné pohádce zahrál roli princezny. Věnoval se i baletu. Po absolutoriu na gymnáziu studoval Ladislav Trojan na pražské DAMU. Po ukončení studia začínal v pražském Realistickém divadle, což je Švandovo divadlo na Smíchově. Jeho poslední angažmá bylo v Divadle Na Fidlovačce. V době studií také hostoval v Městském divadle v Mladé Boleslavi, kde se mimo jiné seznámil se svou budoucí manželkou.

Mezi jeho další působiště patřilo Divadlo ABC, Viola, Divadlo Radka Brzobohatého. Lidé jej mohli vidět také na Letních shakespearovských slavnostech.

Filmografie Ladislava Trojana zahrnuje více než sto položek, přičemž častěji než ve filmu točil pro televizi. Jeho snad nejznámějším filmovým počinem je ztvárnění syna Potůčka v seriálu Tři chlapi v chalupě. Hrál i v dalších seriálech, zvláště v hojně sledované Pojišťovně štěstí.

Ladislav Trojan je ženatý a s manželkou Olgou má dva syny, kteří pokračují v rodinné tradici. Ondřej Trojan je úspěšným filmovým producentem a mladší syn Ivan Trojan dnes patří k nejúspěšnějším českým hercům.

V roce 2002 obdržel Ladislav Trojan od Nadace Život umělce ocenění Senior Prix.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.