Bojovnice Dominika (14): Porazila leukémii a už zpívá s Noidem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bojovnice Dominika (14): Porazila leukémii a už zpívá s Noidem!

Krátce po nemoci, kdy už Dominice začaly růst vlasy.
Krátce po nemoci, kdy už Dominice začaly růst vlasy. (Foto Aha! – Mária Rušinová, ara)

Bylo jí šest let, když onemocněla leukemii a netušila, jestli vůbec přežije. S nemocí odhodlaně prala a dnes si plní svůj sen. Dominika Elischerová (14) je vycházející muzikálovou hvězdou. Díky talentu i tomu, že ji nemoc naučila se rvát!

Před osmi lety se jí udělala jedna modřina, pak druhá... „Byly velké, zničehonic. A taky takové červené tečky. Při vyšetření krve jsem měla nedostatek krvinek, tak na to doktoři přišli,“ popsala Dominika. Prošla si dvouletou psychicky i fyzicky náročnou léčbou. „Ptala jsem se třeba mamky, jestli umírám, naštěstí to ale skončilo dobře,“ líčila dívka.

Těžká nemoc ji naučila, že se o všechno musí rvát. A protože ráda zpívala, začala po vyléčení objíždět konkursy na muzikály. „Když mě nevzali, tak jsem to prostě zkusila jinde, dokud to nevyšlo. V muzikálech tak hraju od 11 let,“ popsala malá umělkyně.
Na divadelních prknech se objevila s Václavem Vydrou (60), nyní zkouší nový muzikál Bonnie a Clyde, kde po boku Vaška »Noida« Bárty (35) bude hrát malou Bonnie. „Chtěla bych se hrozně začít věnovat filmům a seriálům,“ vyřkla Dominika své další přání. Ale co, když se jí nemoc vrátí? „Dnes už je u mě stejná pravděpodobnost jako o normálních lidí. A kdyby? Zvládla bych to jako předtím,“ věří statečné děvče.

 

Podporuje boj s rakovinou
Dominiku prožitá zkušenost změnila. „Občas myslím na to, co ty děti s tou samou nemocí zažívají,“ řekla. Proto začala podporovat nadační fond Šťastná hvězda, který pomáhá nemocným dětem. Zpívá na jejích akcích, dodává odvahu a naději podobně nemocným. Můžete pomoci i vy, pošlete příspěvek na číslo účtu: 2600559616/2010.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.