Vendula u postele umírajícího tatínka - Strašné čekání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vendula u postele umírajícího tatínka - Strašné čekání

Vendula Svobodová
Vendula Svobodová (: Archiv)

PRAHA/ČERNOŠICE – Vendula Svobodová (35) dostává od osudu další krutou ránu! Každá hodina je pro ni teď plná bolestivého čekání. V Motole na jednotce intenzivní péče neurochirurgie totiž po úraze a krvácení do mozku umírá její tatínek Václav Hora (76). Operace v současnosti podle zdroje blízkého lékařům není možná!

„Je kolem mě nějak moc neštěstí. Kdo by tohle zvládl?“ zoufá si Vendula, která teď u tatínkova lůžka tráví každou volnou chvíli.

„Rodina si nepřeje zveřejňovat žádné informace o zdravotním stavu,“ uvedla mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. Jak se nám však podařilo vypátrat, kromě krevních hematonů na mozku měl Vendulin otec prodělat i mrtvici! Pan Hora, který navíc trpí Alzheimerovou chorobou, je prý při vědomí, ale nekomunikuje. Lékaři nedávají jeho dceři Vendule a manželce Jaroslavě příliš nadějí na jeho uzdravení.

„Vzhledem k Alzheimerově nemoci, která způsobuje rozpad nervových vláken a buněk, a tím vlastně postupné odumírání mozkové tkáně, je jeho stav opravdu velmi vážný. Mozkové schopnosti, které mu nevzala Alzheimerova nemoc, mu »ukousla« mrtvice,“ konstatují lékaři.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.