Kobzanka (34) kanadským doktorům nevěří! Víme proč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kobzanka (34) kanadským doktorům nevěří! Víme proč!

Diana Kobzanová s dcerou Ellou (1,5). Dnes je ráda, že rodila císařským řezem. Myslí si, že je při něm méně komplikací, než u klasického porodu.
Diana Kobzanová s dcerou Ellou (1,5). Dnes je ráda, že rodila císařským řezem. Myslí si, že je při něm méně komplikací, než u klasického porodu. (Foto David Kundrát, Martin Hykl, Pavel Machan, Marek Pátek)

Diana Kobzanová rodila císařským řezem. Nebylo to přitom ze zdravotních důvodů. Česká topmodelka lékařům zkrátka nevěří!

Diana Kobzanová se ještě před porodem přestěhovala do Kanady, aby mohla být s partnerem hokejistou Michalem Frolíkem. Z toho, jak popsala kanadské zdravotnictví, vstávají vlasy hrůzou na hlavě! „Změří vám břicho krejčovským metrem, prohmatají a pošlou domů. Žádný monitor srdečních ozev. Takže po těchto zkušenostech jsem na férovku požádala o císařský řez,“ svěřila se Diana pro téma.

„Doktorka ve Winnipegu mi sice vysvětlovala, že v Kanadě to takhle nechodí, že o císařský řez nemůžu jen tak požádat, ale byla jsem nekompromisní. Řekla jsem jí, ať si to nebere osobně, ale že místním lékařům prostě nevěřím, a když se něco pokazí, následky si ponesu jenom já,“ dodává.

O tom, že se v kanadském zdravotnictví nemýlila, se přesvědčila i po porodu. Když přivezla dceru na pohotovost ve čtyřicítkách, poslali ji domů s lékem na sražení horečky. „Čtyřicítka horečka je pro kanadské lékaře alarmující, až když trvá týden,“ rozčiluje se modelka. Teprve, když se na pohotovosti o pár dní později ukázali ve stejném stavu podruhé, uráčili se lékaři udělat dceři alespoň krevní obraz.

„Víte, občas čtu na Facebooku nebo slyším od známých, jak je to v Česku strašné, jak strašně dlouho musel někdo čekat na dětské pohotovosti v Motole. Možná by si měli zkusit tu pohotovost v Motole…,“ uzavírá Kobzanová.



Přečtěte si
majojo
3. 7. 2016 • 18:52

Taskže proto raději zůstává v té zaostalé Kanadě. Stejná blběna jako ta Houdová.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.