Chlap s gulami Topolánek: Žabka za 6000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Chlap s gulami Topolánek: Žabka za 6000 Kč!

Některé ženy premiéra nemusejí, a tak od nich získává anticeny. Iva Kubelková (na snímku) z Topolánka na České miss také neměla radost...
Některé ženy premiéra nemusejí, a tak od nich získává anticeny. Iva Kubelková (na snímku) z Topolánka na České miss také neměla radost... (www.auctions-art.cz)

PRAHA – Chcete sošku žáby, kterou si vysloužil premiér Mirek Topolánek (ODS) v soutěži o nejhorší výrok znevažující ženy? Máte šanci! Objeví se totiž v internetové aukci na adrese www.auctionsart.cz.

PRAHA – Chcete sošku žáby, kterou si vysloužil premiér Mirek Topolánek (ODS) v soutěži o nejhorší výrok znevažující ženy? Máte šanci! Objeví se totiž v internetové aukci na adrese www.auctionsart.cz.

Anticeny nazvané Kyselá žába udělovalo za sexistická vyjádření či pořady poprvé loni v prosinci sdružení Žába na prameni. Tato organizace prosazuje rovný přístup k oběma pohlavím. „Bohužel si premiér cenu dosud nevyzvedl. Proto je možné ji včetně věnovacího certifikátu na jméno předsedy vlády získat v aukci.

Vyvolávací cena je 6000 korun,“ řekla Dana Radová ze sdružení Žába na prameni. Výtěžek bude použit na vzdělávání a osvětu. „Pokud se nakonec předseda vlády Topolánek přece jen dovzdělá a bude chtít své výroky odčinit, určitě si svou Kyselou žábu může koupit zpět.“ Topolánek už má i letos na kontě řadu výroků, kvůli kterým možná zase vyhraje. „Žena se může svobodně rozhodnout děti nemít, a pak jsem přesvědčen, že má stejné příležitosti uplatnění jako muž,“ řekl třeba v dubnu. Za projev byl vypískán…

Čím si Topolánek cenu vysloužil:

● Svým výrokem před volbou šéfa ODS: „Nový předseda musí být správný chlap s gulami.“ Dal tím jasně najevo, že stranu mají vést jen muži.
● Prohlášením o počtu žen v politice: „Pokud by (ženy) měly příslušné kvalifikace, tak by jich tam bylo nepochybně víc.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.