Prokletí Heidi Janků: »Když se načančám!« Kdo na písni vydělává už 30 let?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Prokletí Heidi Janků: »Když se načančám!« Kdo na písni vydělává už 30 let?!

Heidi Janků
Heidi Janků (Aha! - Karel Kopáč, ara)

I když se Heidi Janků (53) snaží o vydávání nových a nových písní, není jí to nic platné. Nejen fanoušci, ale všechny generace si pamatují hlavně legendární a chytlavý singl »Když se načančám«, který ale zpěvačce velké peníze nevydělal!

Píseň poprvé zazněla v roce 1986 v pohádce Co takhle svatba, princi? režiséra Jiřího Adamce (68). Za 30 let existence hitu by měla být Heidi Janků v pořádném balíku. Kolik už na chytlavé písničce nestárnoucí Janků vydělala?

Peníze pro jiné

„To se nedá pořádně spočítat. Mně ani nic moc nevydělala, protože já jsem jen interpret, ne autor. Ona vydělává spíše jim. Bohužel pan Zdeněk Borovec, který k ní napsal text, už není mezi námi, takže vydělává jeho vnukům jako je pan Stropnický (Matěj, pozn. redakce) a samozřejmě Jirkovi Zmožkovi, který napsal muziku,“ prozradila Nedělnímu Aha! Heidi s tím, že ona sama za tu věčnost averzi k pohádkovému songu nechytla. 

Byla by blbá

„Lidi tuhle písničku milují. Byla bych blbá, kdybych se zříkala svého největšího hitu. Když vidím, jak to ty lidi baví, když to zpívám, tak to bych byla fakt hloupá. Spíš mám jiný problém,“ svěřila se Heidi. „Když jezdím po vystoupeních a mám třeba i tři za den, tak když už ji zpívám po třetí – občas měním repertoár, ale tuhle zpívám vždycky, tak si někdy nemůžu na tom třetím vystoupení vzpomenout, jestli jsem zpívala první sloku nebo je to už druhá,“ smála se zpěvačka na křtu kalendáře Osobností 2017.

Přinesla statisíce?!

Odměna za interpretovanou píseň se pohybuje v řádu korun či desítek korun za jedno »použití«. Ovšem pokud by ji Heidi zazpívala třeba 365x za rok (po 20 korunách) po dobu 30 let, vydělala by autorům pár set tisíc.



Přečtěte si
antonuis.j
9. 5. 2016 • 07:12

Ale fuj, ty jsi dokonce hermafrodit, terino! No jsi hnus sám. Jsi odporná zrůda, laskavě si mě neber do huby a ignoruj mě - já jsem si psal své k věci u Moniky Bagárové, a rozdíl od tebe jsem psal slušně a neuráže, to je tvá specialita, stará socko sádelná - dusíš se závistí a sádlem, ohero stará. Jdi si cestovat prstem po mapě do Ománu, blizno, nebylas ani v Chorvatsku, dokonce ani na Lipně, dřepíš jen tady, hilzno ohyzdná, jsi zrůda všech zrůd a debil, jak pořád meleš, že každý napadá, ale děláš to jen ty s ararat, a ty jsi horší než ararat, bréco odporná primitivní stará.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.