Paletové šílenství: Macura z nich staví domky, Prima hospodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Paletové šílenství: Macura z nich staví domky, Prima hospodu!

Zdeněk Macura se rozhodl postavit paletové azylové domky.
Zdeněk Macura se rozhodl postavit paletové azylové domky. (Foto Aha! – Pavel Machan, Roman Souček, Martin Pekárek, Mária Rušinová, Profimedia.cz)

Když dva dělají totéž, není to totéž! Tvůrci seriálu Ohnivý kuře měli stejný nápad jako samozvaný ochránce týraných žen Zdeněk Macura (41). Dřevěné palety jako stavební materiál ale nepoužili na stavbu bizarních azylových domků pro ženy v nouzi, ale pro restauraci. A výsledek? Za 30 000 Kč maximální efekt.

„Na stavbu restaurace pro seriálové postavy Mika a Buráka padlo 100 palet,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj s tím, že za každou zaplatili 300 korun. Seriálový podnik v ateliérech v pražských Holešovicích tak vyšel televizi na rovných 30 000 Kč. „Restaurace z palet je navíc plně funkční. Na baru je zabudovaný výčep piva a pro účely natáčení byla vybavena i plně funkční kuchyně s profi spotřebiči,“ dodal zdroj.

Zakladatel myšlenky palet jako stavebního materiálu a samozvaný ochránce týraných žen Macura tak může jenom závidět. Jeho projekt azylových domečků také z palet byl totiž finančně mnohem náročnější, estetikou také neoplýval a navíc se nedočkal toho, že by splnil funkčnost. Na jeden domek Macura spotřeboval okolo 45 palet a cenu domku odhadoval na 50 000 až 100 000 Kč bez práce a přípojek. Za vším stojí manžel mrtvé hvězdy

Autorem nápadu restaurace z palet je Hynek Dřízhal, manžel zesnulé herečky Zuzky Dřízhalové (†36). Po letech tak nepřímo navázal na její odkaz, který zanechala právě v televizi Prima. Zuzana se totiž zapsala do srdcí diváků díky nekonečnému seriálu Rodinná pouta. Hvězdně nastartovanou kariéru bohužel překazila smrtelná rakovina lymfatických uzlin, které herečka v roce 2011 podlehla.

Co je paleta

Transportní paleta je plochá dřevěná konstrukce (někdy i plastová) používaná pro transport stohovatelného zboží. Výhodou je urychlení nakládky, možnost využití vysokozdvižných vozíků. Palety jsou vratné, resp. výměnné. Vratné palety jsou stabilní, trvanlivé výrobky. V Česku je velmi rozšířená takzvaná europaleta. Tyto palety se po složení zboží vracejí přepravci, nebo se vyměňuje naložená paleta za prázdnou. Pořídíte ji od 350 korun do 520 korun.



Přečtěte si
mpads
3. 5. 2016 • 06:55

V ateliérech nepočítají střechu.Střecha není nejlevnější.AHA je převlečená ku...rva

mpads
3. 5. 2016 • 05:01

adjacky Smýšlet si něco co se nestalo, je vizitka člověka nízkého charakteru, navíc ke vzpomínce Ivety Bartošové. a ještě se tomu smát Stavby ze dřeva a palet se sádrokartony vznikly myšlenkou v USA a je to tam rozmnoženo. Stavby jsou pevné, jinak by sádrokarton praskal .Evropa je konzervativnější. AHA úmyslně zatahuje Macuru do něčeho co on sám nevymyslel a jen ho chce poškodit ...Hospoda z televize je nedodělávka a tím by se nemělo chlubit a ještě mluvit o ceně.....Palety nesmí být na interiér vidět.a ještě si vrazit třísku do ruky

adjacky
2. 5. 2016 • 14:56

JO docela se mu to povedlo jak by si bartošová ted válela špeky s chlastem a nic by nezničila..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.