Jan Hrušínský (60) necelý rok po kolapsu: Hádky s manželkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jan Hrušínský (60) necelý rok po kolapsu: Hádky s manželkou!

Miluše Šplechtová se o manžela bojí.
Miluše Šplechtová se o manžela bojí.  (Foto Aha! – Mária Rušinová, Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát)

Ještě to není ani rok od události, která ho málem stála život, a Jan Hrušínský (60) už je znovu v plném pracovním nasazení. Manželce Miluši Šplechtové (58) to ale vadí!

Krátce po jeho 60. narozeninách na herce sáhla smrt. K prasklému žlučníku a tepně se přidal oboustranný zápal plic. Byl 12 dní v umělém spánku! Dnes by na něm nikdo nepoznal, že se musel dokonce znovu učit chodit. Rychlé zotavení mu sice všichni přejí, pro jeho nejbližší je to ale velmi citlivé a výbušné téma. „Doma říkají, že bych měl zvolnit, a nejsou z toho, jak pracuji, nadšení. Ale šetřit se, to se mi moc nedaří,“ přiznává Hrušínský fakt, že jeho žena rozhodně není ráda, že znovu naplno naskočil do rozjetého pracovního kolotoče.


On si ale moc nepřipouští, že by bylo něco špatně. „Asi bych na sebe měl dávat větší pozor, ale to bych nemohl dělat divadlo. Když ho neděláte na sto procent, tak je lepší ho nedělat vůbec,“ hájí se principál Divadla Na Jezerce. A paradoxně si pochvaluje, že v práci na něj nikdo nebere ohledy. „Zaplať pánbůh v divadle ke mně nijak jinak nepřistupují. Chovají se ke mně jako k normálnímu fyzicky i duševně zdravému člověku,“ směje se Hrušínský. Po prožitých událostech v něm ale přece jen zůstala pokora. „Je fakt, že si to uvědomuju, protože z toho, co jsem zažil před rokem, vím, že i zdravý člověk druhý den už zdravý být nemusí,“ dodává herec. A jeho žena dál trne, aby už nikdy nemusela prožívat takový strach jako loni v létě. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.