Herec Pavel Soukup (67): Válčí s církví o potraty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Herec Pavel Soukup (67): Válčí s církví o potraty!

Pavel Soukup je naštvaný za to slova, které vypustil Dominik Duka z úst...
Pavel Soukup je naštvaný za to slova, které vypustil Dominik Duka z úst... (Foto Aha! – Martin Hykl, Karel Kopáč, ČTK)

Nemohl mlčet! Pavla Soukupa (67) vyděsil a pobouřil výrok kardinála Dominika Duky (72) o tom, že potraty jsou horší než atentáty. „Vaše slova jsou scestná, až kriminální,“ vzkázal mu herec rozhořčeně. 

Pětinásobný otec Soukup nevěřil svým očím a uším. „Jestliže zabíjíme nenarozené děti, troufnu si říci, že to je větší teror a hroznější neštěstí, než atentáty poslední doby. S děsem hovoříme o stovkách mrtvých při takových útocích a na tisíce mrtvých dětí zapomínáme,“ uvedl Duka v pátek na blogu na serveru Aktuálně.cz. 

Vyvolal vlnu odporu, která zasáhla i známého herce. Nemohl výrok vstřebat. Bere ho i jako neúctu k lidem, kteří při brutálních útocích přišli o život.

„Opravdu jste hodnostář katolické církve?“ ptá se Soukup rozzlobeně kardinála. Sám je křtěný katolík. Navíc přišli s manželkou Isabelou Soukupovou (49) o dítě. Zemřelo jim v pouhých dvou letech. „Jiné dítě jsme si, bohužel, museli odepřít,“ svěřil se herec s další velkou bolestí. „Nebyli bychom v té době schopni fyzicky ani ekonomicky zvládnout jeho výchovu,“ přiznal Soukup.

„Stydím se za vás! Vaše srovnání potratu a atentátu je scestné až kriminální,“ vzkazuje přes Aha! nejvyššímu církevnímu hodnostářovi u nás.

Pochod pro život

Kardinál Dominika Duka označil interrupce za horší čin než nedávné teroristické útoky. Napsal to v textu, v němž připomínal Pochod pro život, který bojuje za práva nenarozených dětí a minulý víkend se konal v Praze.

Dcera mu zemřela

Pavel Soukup má z prvního manželství s herečkou Zuzanou Geislerovou (64) Adama a s druhou ženou, herečkou Isabelou Soukupovou, Pavla (25), Patricii (21) a Pamelu (14). Jedna dcera jim zemřela na urosepsi neboli infekci močového ústrojí 14 dní před pouhými druhými narozeninami.



Přečtěte si
hejhej
14. 4. 2016 • 11:14

Naprostý souhlas s názorem pana Soukupa. Duka je odporný, vyžraný, fanatický trouba. Ať si muslimshou verebež nastěhuje na faru.

angrybear
13. 4. 2016 • 10:42

Jde farář po poušti a najednou se před ním objeví lev. Farář se začne modlit: "Pane Bože, dej tomuto lvovi křesťanské city." Lev se postaví na zadní, sepne tlapy a říká: "Děkuji ti, Bože, za jídlo, které teď přijmu."

joudajoudovy
12. 4. 2016 • 08:01

flaternik duka ma plna usta moralky a prokalmaci pomoci bliznimu svemu.... kolik jiz cirkev v cr rozdelila mezi potrebne? kolik poslala na migranty? stale neni videt, ze by se jim snidane podavala na stribru jako dukovi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.