Totálně zlomená Lucie Bílá (49) v slzách: Zemřela jí milovaná maminka! Vážila už stěží 40 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Totálně zlomená Lucie Bílá (49) v slzách: Zemřela jí milovaná maminka! Vážila už stěží 40 kg!

Lucie Bílá je na dně...
Lucie Bílá je na dně... (Foto ara)

Dva roky statečně bojovala po dvou těžkých mozkových příhodách o život. Následky mrtvic se teď ale staly se životem už neslučitelné. Maminka Lucie Bílé (49) zemřela. Zpěvačka tak prožívá nekrušnější chvíle ve svém životě.

Celý život byly jedna duše, jedno tělo. A když Hana Zaňáková (†68) v únoru 2014 po první mozkové příhodě a operaci kvůli krvácení do mozku ležela čtrnáct dnů v kómatu, dceři Lucii krvácelo srdce. „Myslela jsem, že to prostě nedám. Že odejdu s ní...,“ říkala tenkrát Bílá.

I když s ochrnutou půlkou těla, Lucčina maminka se z nejhoršího dostala a za tři měsíce už byla doma, se svým drahým manželem Josefem Zaňákem (77). Osud byl ale nemilosrdný a během pár měsíců mrtvice udeřila podruhé. „Nevypadá to dobře. Krátce řečeno – je ve špatném stavu. Lucka je s tím smířená. Život je i o smrti a ta se blíží každému z nás. Někomu dřív, někomu později a máma je bohužel na řadě,“ svěřil deníku Aha! během slavnostního udílení Českého slavíka v listopadu 2014 zpěvaččin bratr Karel Zaňák (56).

Lucčina maminka ale bojovala statečně dál a děti jí v tom pomáhaly, seč mohly. Její špatný zdravotní stav se ale přes veškeré snahy nejlepších lékařů bohužel horšil. Výrazně hubla, ručička váhy dokonce klesla pod 40 kilo. Nakonec už jen ležela a koukala do stropu. Všem bylo jasné, že se schyluje k tomu, co zákonitě musí přijít. Všichni se už jen modlili, aby odchod z tohoto světa byl pro milovanou maminku a manželku klidný a bezbolestný. Paní Zaňáková zemřela o víkendu.

Smrt oznámili místním rozhlasem!
Palce držely i celé Otvovice, odkud Zaňákovi pocházejí a kde dodnes všichni žijí. Proto to byl také místní rozhlas, který všem v úterý oznámil, že jejich sousedka už není mezi nimi. Byl to smutný den v Otvovicích, a přestože by se chtěli se svou sousedkou rozloučit, chápou Lucii i jejího bratra Karla, že pohřeb proběhne jen v kruhu rodinném.



Přečtěte si
-bello-
11. 2. 2016 • 23:29

Kdo měl obětavou, laskavou a milovanou mámu a ona mu umře tak se mu po ní bude stejskat po celej zbytek života a nic s tím neudělá. Kdyby to o mojí mámě hlásilo místní tradá rádio tak je zabiju.Jenže Zaňáková ani na tenhle svůj soukromý zármutek neumí být sama !

-bello-
11. 2. 2016 • 23:12

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.