Dáda Patrasová: Domácí peklo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Dáda Patrasová: Domácí peklo!

Dáda Patrasová
Dáda Patrasová (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – Herečka a zpěvačka Dáda Patrasová (50) zažívá teď doma ve své vile peklo se sousedy. Ti totiž tvrdí, že její dvouletá fenka německého ovčáka Faty terorizuje psy z celého okolí. Navíc prý několikrát málem způsobila dopravní nehodu! „Chybí jí výcvik. Někteří lidé mají psy jen na ozdobu a příliš se o ně nestarají,“ říká například Jan Markup z pražských Vinohrad, kde Dáda s manželem Felixem bydlí.

Nenávist se sousedy! Kvůli psovi!

„Je mi z toho, co říkají, strašně smutno, Faty chodí na cvičák a nikdo se u nás nemá líp než ona,“ brání se Dáda.

„Ten pes za to, že útočí na ostatní psy, nemůže nemá totiž základní vychování. Sám jsem byl pětkrát svědkem toho, jak jim fena vběhla na rušnou vinohradskou třídu. Chybělo málo a zavinila vážnou dopravní nehodu. Měli by se o svého psa více starat,“ tvrdí kynolog Markup.

„To je nesmysl. Náš pes pochopitelně výcvik má, už rok chodí na cvičák,“ brání se manžel Dády, saxofonista Felix Slováček (62). Ani Dáda útoky sousedů nechápe. „Nedokážu si bez psa už ani představit úplnou rodinu. Vždyť pejsky mám nepřetržitě od osmnácti let! Faty je náš třetí ovčák se stejným jménem. Ano, je sice ostřejší, ale vždyť jí jsou dva roky a prochází psí pubertou! Se psy se pere asi tak jako každý druhý pes a tak drsné, jak ten člověk tvrdí, to není. Je ale pravda, že nám už dvakrát utekla. Muzikanti z Felixova bandu někdy zapomenou zavřít vrátka. Brzo ji však zase najdeme, běží jen do blízkého parku. Mrzí mě, co ten pán říká. Lidé jsou schopni pošpinit každého, když jim za to nic nehrozí,“ zlobí se Dáda.

Patrasová na svou Faty opravdu nedá dopustit. Smrt předchozího německého ovčáka, který se jmenoval stejně, strašně oplakala. „Museli jí operovat dělohu. Druhý den vypadala zdravě, ale večer dostala epileptický záchvat. Než jsme dojeli k zvěrolékaři, měla za sebou už třetí. Doktor jí několikrát oživoval srdíčko, dělal i ruční masáž, ale marně,“ vzpomíná Dáda. V té době její manžel Felix udělal něco, za co mu bude navždy vděčná. „Šíleně jsem brečela, ale najednou u nás někdo zazvonil. Felix mě nutil jít otevřít. Za dveřmi stáli dva lidé a v náručí drželi dvouměsíční štěňátko, naší třetí Faty. Vzala jsem ho do rukou a on mi hned olízal slzy, pak seskočil a prošmejdil barák. V tu chvíli byl náš,“ usmívá se legendární princezna Xenie ze seriálu Arabela.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.