Karel Gott (76): Nemoc mě donutila přemýšlet jinak… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Gott (76): Nemoc mě donutila přemýšlet jinak…

Během léčby měl Karel Gott spoustu času o všem více přemýšlet...
Během léčby měl Karel Gott spoustu času o všem více přemýšlet... (Foto Aha!: Alexandr Malachovský)

Je patrné, že se Karlu Gottovi s návratem domů ulevilo. To dokazuje i fakt, že začal komunikovat s médii. Prozradil více o svém zdravotním stavu i o tom, co si díky závažnému onemocnění uvědomil.

Do domácího léčení byl Gott propuštěn na základě uspokojivých laboratorních výsledků. Chemoterapii, která by měla trvat až do dubna příštího roku, prý podle lékařů snáší zatím dobře. To jsou informace, které mimo jiné zazněly z Mistrových úst v rozhovoru pro OnaDnes.cz.


V případě vážného onemocnění se člověk neubrání bilancování a přehodnocování dosavadního života. Výjimkou není ani Karel Gott. „Měl jsem teď poprvé čas přehodnocovat, co kdo pro mě opravdu znamená a opravdu jsem za průběh pěvecké kariéry a vůbec za celý svůj život tak vděčen, že by bylo rouhání, kdybych teď skuhral,“ přiznává. Přitom neopomíná rodinu, která je pro něho nyní velkou oporou. „Rodinu si teď užívám opravdu naplno až tak, že někdy se snažím před dětmi nedat najevo, že mi není dobře a zahrát tatínka takového, jako by žádná nemoc neexistovala. Jsem vděčný, jak se o mě Ivanka intenzivně a pečlivě stará, opravdu čtyřiadvacet hodin denně,“ svěřuje se zpěvák s tím, že si dobře uvědomuje, že poslední dva roky jel opravdu nadoraz.
Nepopírá, že ho nemoc donutila přemýšlet i nad tím, jestli by svou kariéru neměl už ukončit nebo přinejmenším udělat delší pauzu. Z těchto myšlenek ale zatím nelze vyvozovat žádné závěry. Gottova léčba je jasně stanovena, a jaký bude další vývoj, se ukáže po dokončení chemoterapie. Aktuální záhadou, která stále visí ve vzduchu, je Gottova účast na zítřejším předávání Slavíků. Srdce mu prý radí jít, ale podle lékařů by se měl ceremoniálu raději vyhnout.

Přečtěte si
-bello-
27. 11. 2015 • 23:57

Nevšimla jsem si, že by poslední 2 roky " jel na doraz." Na doraz ho drtila Ivanka a její móresy a veřejné mínění, ke kterému se stavěli oba tak, že byli hluší! Kolik že měl koncertů? Málo! V rádiu snad s ním uťali to jeho trapné moderování , ale ano, na doraz jel když bral kdejakou reklamu a říkal tomu projekt s duší No holt umělecké dílo ...

kaluze
27. 11. 2015 • 22:34

na zádnyho slavíka bych nechodil,proc pokouset svoje zdraví,nechápu,ze o tom jeste Pan Gott premyslí ,jestli má jít nebo ne.Muze poslat svou dceru Dominiku,nebo Lucii,a hotovo,jak múze takhle riskovat svoje zdraví to není preci nic tak nutného nejaky slavík ,jsou dúlezítejsí veci.

ararat
27. 11. 2015 • 18:32

egyptanka
27. 11. 2015 • 18:19

Karle,Vy to dáte.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.