Dětská hvězda Tomáš Holý (†21): NEČEKANÝ OBJEV NA MÍSTĚ SMRTI! Dar od záhadného podnikatele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dětská hvězda Tomáš Holý (†21): NEČEKANÝ OBJEV NA MÍSTĚ SMRTI! Dar od záhadného podnikatele!

Z dvaceti filmů, které Tomáš Holý stihl za svůj krátký život natočit, má Hynek Charous nejraději Jak dostat tatínka do polepšovny.
Z dvaceti filmů, které Tomáš Holý stihl za svůj krátký život natočit, má Hynek Charous nejraději Jak dostat tatínka do polepšovny. (Foto Aha! – Martin Sekanina, Jiří Nováček, ara)

Konečně! Fanoušci naší největší dětské filmové hvězdy Tomáše Holého (†21) mohou položit kytičku nebo zapálit svíčku u důstojného pomníčku. Trvalo to dlouhých 25 let.

Starý oprýskaný křížek na stromě mezi Polevskem a Kytlicí na Českolipsku, kde v roce 1990 herec při automobilové nehodě zahynul, nahradil černý žulový kvádr s Tomášovou podobiznou. Neokázalý pomníček nechal podle vlastního návrhu vyrobit Hynek Charous (45) a stejně neokázale jej z vlastní kapsy potichu zaplatil.
„Na filmech s Tomášem jsem vyrůstal a dodnes se dívám, když je reprízují. Měl jsem jej rád nejen jako umělce, ale i jako člověka,“ řekl muž, kterého deník Aha! objevil v Brně. Je tam společníkem v makléřské firmě a ještě donedávna jezdil jako automobilový závodník na okruzích.
Sám se diví, že jeho soukromý čin našel ohlas ve veřejnosti. „Chtěl jsem jen, aby měl skvělý herec důstojnou připomínku,“ svěřil se. Na místě havárie se byl totiž podívat při služební cestě. A právě v osudné zatáčce jej napadlo připomenout herce prostým pomníčkem s jeho podobiznou. „Byl tam jen ošuntělý křížek s vybledlým jménem a pár povadlých kytiček,“ vybavil si okamžik rozhodnutí.

 Povolení od tatínka
Než se podařilo metr vysoký kvádr osadit, musel pan Hynek získat svolení Tomášova tatínka Václava Holého (73). „Nechtěl jsem se třeba nějak dotknout citů rodiny,“ řekl Charous. A získal nejen svolení, ale dá se říct, že i nového přítele. „S doktorem Holým se občas vídáme, zrovna před týdnem jsme spolu byli v Praze. Je to báječný člověk. Vedeme spolu různé hovory, nejen o synovi,“ řekl.



Autor:  Jiří Nováček

Přečtěte si
egyptanka
24. 10. 2015 • 12:04

Pan Charous si zaslouží přinejmenším velký dík. Je to člověk s dobrým srdcem.

mekanik
24. 10. 2015 • 11:34

Opět nemám nic proti TH. ale amplituda má pravdu vzpomeňme na Rychtáře když šel zakopat kříž.svolení tatínka opravdu nestačí

ellenic
23. 10. 2015 • 22:12

amplituda Ty máš tedy starosti. Kilo si strč za klobouk, lidé mají jiné starosti .

kristinn
23. 10. 2015 • 18:40

naozaj veľká škoda, že Tomáš tak skoro odišiel. Bol úžasný a mohol nám dať ešte oveľa viac. Pekné od cudzieho človeka, že si ho takto uctil a umožnil aj iným zaspomínať si naň na peknom pietnom mieste. Vďaka, milý pane, za nás, ktorí máme stále Tomáša radi a žije v našich spomienkach. Tiež pozdravujem otca a prajem veľa pekných dní. Stratiť syna iste nebolo ľahké...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.