Petr Haničinec: Hrozný boj s rakovinou, oteklo mu celé tělo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Petr Haničinec: Hrozný boj s rakovinou, oteklo mu celé tělo!

Petr Haničinec
Petr Haničinec (Aha!: Dalibor Puchta, ČTK)

BRATRONICE – Dlouhý a posilující spánek, který milosrdně tlumí bolest. Tak teď vypadá většina dní legendárního herce Petra Haničince (76), který tráví sklonek života s manželkou Radkou (56) na chalupě ve středočeských Bratronicích.

Dlouhý a posilující spánek, který milosrdně tlumí bolest. Tak teď vypadá většina dní legendárního herce Petra Haničince (76), který tráví sklonek života s manželkou Radkou (56) na chalupě ve středočeských Bratronicích. Podle jeho nejbližších herec po operaci kvůli rakovině tlustého střeva otéká a na břiše se mu vytvořily ošklivé boule. „Vždycky to byl hrozně krásnej a silnej chlap, ale jak se říká, stáří je ta nejhorší nemoc. Dá se s ním statečně bojovat a Petr je obrovskej bojovník, ale to je tak všechno, co s tím člověk může udělat. Je mi moc líto, jak na tom je,“ prozradil deníku Aha! hudebník Karel Vágner. Ten je jedním ze čtyř kamarádů, kteří Haničince pravidelně navštěvují.

Kromě Vágnera Haničince navštěvuje i jeho nejlepší kamarád Pepa Fousek, Honza Vyčítal a jazzman Laďa Kerndl. „Byl jsem za Petrem naposledy asi před třemi nedělemi. Přivezl jsem mu litrovou láhev slivovice, ta léčí,“ říká Kerndl. A o čem si s Haničincem jeho kamarádi povídají? „Hlavně o jídle, které měl. A nebo o tom, na co má chuť. Petr ale už jí jen suchou stravu, nic jiného nemůže. Je mu líto, že už si ani nepochutná,“ říká Kerndl.

Karel Vágner, který Haničincovi chalupu v Bratronicích sehnal díky příbuzným, které ve stejné vesnici má, k tomu dodává: „U Petra se střídají dny, kdy je na tom zle, s dny, kdy je bezvadnej a pálí mu to. Je pak čilý, má hodně síly a strašně ho baví život. V tu dobu se moc zajímá o dění kolem sebe. Když mu chci udělat radost, vozím mu vážnou hudbu, do které je blázen, nebo dévédéčka. Celé dny kouká na televizi. A jeho manželka Radka se o něj úžasně stará,“ popisuje Vágner setkání se slavným hercem, známým třeba ze seriálu Cirkus Humberto, Dobrá voda nebo Žena za pultem.

Za Haničincův současný stav hodně může autonehoda z Vánoc roku 1995 na dálnici u Humpolce, která ho fyzicky poznamenala a postupem let mu i vzala chuť do života. O pár let později mu zemřela vnučka, která pro něj byla vším. Pro Haničince to byla těžká rána, prý se chtěl dokonce zastřelit. A pak přišla rakovina tlustého střeva a sněť v noze.

Ale jak se říká, v nouzi poznáš přítele. U Haničince se od té doby střídají právě Kerndl, Vyčítal, Vágner a Fousek. Je za ně moc vděčný. Tihle ho neopouštějí ani ve srabu. „Kdysi jsem viděl dokument, ve kterém se ptali dědečka v domově důchodců, co by si ve svém věku nejvíc přál. On jim odpověděl, že by bylo skvělé, kdyby ho nic nebolelo. Čím jsem starší, tím víc ho chápu. Tahle vzpomínka se mi vybaví v paměti, když myslím na Petra. Víte co, pojďme mu všichni držet palce!“ prosí Vágner a celá čtveřice hudebníků za těžce nemocného kamaráda Haničince!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.