Grebeníček slavil šedesátiny: Všude samý Lenin a srp s kladivem! A pak… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Grebeníček slavil šedesátiny: Všude samý Lenin a srp s kladivem! A pak…

 (Aha! – Martin Pekárek)

BŘECLAV – Tesklivé vzpomínky na éru komunismu, vychvalování znárodňování, na stěnách podobizny Lenina, Marxe a Engelse, srpy a kladiva, vlajky s nápisy »Proletáři všech zemí, spojte se«. Tak slavil v Břeclavi své 60. narozeniny bývalý šéf komunistů a současný poslanec Miroslav Grebeníček (KSČM). A na oslavě se pěkně rozdováděl a za zády manželky se miliskoval s přítomnými soudružkami. A deník Aha! byl u toho…

Za zády manželky se cicmal se soudružkami!

Narozeniny Grebeníček slavil na Okresním výboru KSČM v Břeclavi. Jakmile jste překročili práh jednacího sálu, jako byste se ocitli o dvě desetiletí nazpět! Výzdoba byla vskutku revoluční. A k tomu všemu živá kopie bývalého komunistického šéfa vlády Ladislava Adamce – předseda místního OV KSČM Josef Jančara totiž jako by mu z oka vypadl! K občerstvení se podával srnčí guláš, pak grilovaná kuřata. Na stole sladké laskominy, dezerty a domácí víno. I Grebeníček přinesl několik lahví ze svého vinohradu, který má na zahradě za domem v Mikulově. „Můj syn je agronom. Celá ta léta o vinohrad pečuji kvůli němu, vím totiž, že ho ta práce baví,“ vysvětloval Grebeníček. Po vínečku se začaly zpívat lidové písně. Ten, kdo očekával internacionálu, byl ale zklamán. Nezazněla…

Na oslavě byla i Grebeníčkova manželka Sylva. Ovšem ani její přítomnost nezabránila Miroslavu Grebeníčkovi laškovat s přítomnými ženami! Nejvíc se měl k poslanecké kolegyni Martě Bayerové (KSČM). K ní se choval velmi intimně, za zády manželky ji několikrát objal a políbil!

Pak už následoval přípitek za přípitkem a nálada se začala uvolňovat. A při tom soudruzi vzpomínali na »staré dobré« časy… „Když jsem byl kdysi se ženou v Gruzii, přišli za mnou tamní chlapi a výměnou za manželku mi nabízeli šest Gruzínek. No, a já byl tehdy mladý a hloupý, a na výměnu jsem nepřistoupil,“ vzpomínal na své mládí rozveselený Grebeníček. Staré dobré časy vlády jedné strany a její dílo pak vychvaloval hlavně jeden z hostů, kterého všichni důvěrně oslovovali Vlastíku. Když byl svými vzpomínkami hluboko v totalitní realitě, přerušil ho sám Miroslav Grebeníček. „Vlastíku, nelži jim tolik,“ napomenul ho v žertu.

23.3.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.