Pohřeb kameramana Ondříčka (†80): Proč se Bartoška usmíval? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Pohřeb kameramana Ondříčka (†80): Proč se Bartoška usmíval?

Miroslav Ondříček bude pohřben při soukromém obřadu.
Miroslav Ondříček bude pohřben při soukromém obřadu. (Foto Aha! – David Kundrát, Pavel Machan a ČTK)

Nejveselejší na posledním rozloučení s Miroslavem Ondříčkem (†80) byl Jiří Bartoška (68). Ani tíha okamžiku nevymazala radost z jeho tváře. Herec bojující s rakovinou končí chemoterapie a vrací se do normálního života.

„Točil jsem v roce 1975 s Miroslavem Ondříčkem svůj úplně první film Hřiště,“ svěřil deníku Aha! Bartoška. „O dva roky později jsme dělali Příběh lásky a cti, kde jsem hrál Nerudu a Božidara Turzonovová Karolinu Světlou,“ zavzpomínal nostalgicky herec, kterému po půlroce trápení znovu rostou vlasy i vousy a do tváře se mu vrátil úsměv.

Na obřadu nechyběla ani zmíněná Božidara Turzonovová (72). Dokonce promluvila nad rakví. „Udělal jsi mě krásnou a slavnou. Měl jsi velké srdce, dnes je výjimečné potkat takového člověka,“ poděkovala slovenská herečka kameramanovi za film Božská Ema, ve kterém ztvárnila Destinovou.

V bazilice svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě se sešlo hodně slavných tváří. Jiřina Bohdalová, která oslaví počátkem května neuvěřitelné 84. narozeniny, Miroslav Donutil (64), Josef Abrhám (75), Ivana Chýlková (51), Pavel Nový (66) i Jan Kačer(78). Dorazili také fotbalisté Karel Poborský (43) a Vladimír Šmicer (41). Ondříček byl totiž duší slávista. Životní přítel zesnulého, režisér Miloš Forman (83) kvůli zdravotnímu stavu z Ameriky přiletět nemohl. Poslal věnec a v kostele ho zastoupil syn Petr Forman (50).



Přečtěte si
jenka
8. 4. 2015 • 17:54

S Frantou 15 do posledního slovíčka souhlasím. Avšak si troufám dodat, že tuhle ošklivou nemoc si (původně sympatický herec) vyvolal sám. Hamounění a bezohlednost Bartošku natolik ovládly, že nám z něj vyrostl arogantní nepřijatelný pitomec. A byť se v nové roli cítil králem, zároveň cítil i to, že je to jen sarkastický škleb většiny publika. Příznivci zůstali jen z řad samozvaných, či potřebných.

franta15
8. 4. 2015 • 13:25

Myslel jsem si, že po zdravotních potížích půjde Bartoška aspoň trochu do sebe. Zaprvé-přestane kouřit, to hlavně, ale že taky trochu zkulturní svůj vzhled starého opičáka. Jestli přestal kouřit nevím, ale podle toho jak po pár měsících vypadá si myslím, že to bude dál normální lenoch, kterému je zatěžko se oholit a ani mu nevadí, že s těma hnusnýma plesnivýma fousiskama vypadá starší a odpornější. Být jeho manželkou, tak bych to tak nenechal. Kdo se má na taková strašidla dívat? Je štěstí, že si tak omezeně nepočínají i ženské! To by potom vypadal svět, že lepší by bylo nevidět nic! Starý, upatlaný, odporný chlap - je vidět, že starého psa novým kouskům nejde naučit. Tfuj!!!

bella.
8. 4. 2015 • 12:49

spring1, četla jsem co mi vzkazuješ, ale už nemám čas, musím letět.Měj se krásně i když je hnusný počasí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.