Přišla bída na Hrad? První dáma Zemanová nosí jedny šaty stále dokola! Důkaz uvnitř | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přišla bída na Hrad? První dáma Zemanová nosí jedny šaty stále dokola! Důkaz uvnitř

Ivana Zemanová na své modré šaty nedá dopustit.
Ivana Zemanová na své modré šaty nedá dopustit. (Foto Aha! – Ladislav Křivan, ČTK, ara)

První dáma si na návštěvu českých a moravských krajů bere zásadně »montérky«! Svůj modrý kostýmek totiž Ivana Zemanová (49) točí už téměř dva roky a měla ho dokonce na více než deseti oficiálních akcích. Že by neměla na nové šaty?

»Modráky« první dámy už se loni podívaly na návštěvu Plzeňského, Olomouckého i Karlovarského kraje. Před dvěma týdny pak tentýž kostýmek Ivana oblékla na návštěvě Pardubického kraje a v pondělí jím obšťastnila Ústečany. Tento kousek svého šatníku má ale prezidentova choť tak ráda, že ho ukázala i nejvyšším světovým státníkům loni v červnu v Normandii a o rok dříve spřáteleným prezidentům v Bratislavě. A kromě toho také prvňáčkům v Lánech, diplomatkám na vánočním charitativním festivalu, milovníkům tulipánů na výstavě v hradních sklenících…

Což o to, ze všech ohozů první dámy je tento asi opravdu nejslušivější, což oceňují i stylisté. „Kostýmek střihově sedí. Patří k těm nej, co na první dámě vídám,“ řekl Petr Lukeš. Ale co je moc, je moc. Takových povedených kostýmků by měla mít ve skříni určitě víc, aby je mohla střídat. A svůj oblíbený »modrák«? „Rozhodně jej nemusí vyhodit, ale měla by jej nosit na akce bez účasti médií,“ řekl Aha! stylista Filip Vaněk.

Neurazí, ale hrudník nesedí
„Oproti jiným kreacím první dámy je tento kostým z té lepší časti jejího šatníku. Ohodnotil bych jej slovy: neurazí, ale ani nenadchne. Problém je, že jí nesedí v oblasti hrudníku – zde pne více, než by měl. Co je horší, je urputná snaha sladit barevnost s kravatou manžela. Toto je v módě vnímáno jako projev buranství a jedná se o přežitek. Jelikož je prezidentský pár, řekl bych, lidový, může být záměrem nosit ošacení víckrát. Já tento názor u veřejně známé osoby nesdílím. Přípustné je užít ho znovu s delším časovým odstupem a v jiném stylingu. Pohubne-li, bude jí lépe sedět v oblasti hrudníku.“

Stylista Petr Lukeš
Ha, zase ten samý! „Úloha první dámy je čistě reprezentační. Měla by tudíž mít natolik širokou škálou outfitů, aby nebylo na první pohled patrné, kdy obléká stejný kostým znova. Řešit se to dá buď menším šatníkem s jednoduchými motivy, kde rozdíly tkví hlavně v použitých doplňcích, anebo naopak širokou škálou oděvů, kdy obměna stejného kusu přijde s dostatečně dlouhým odstupem. První dáma si však v doplňcích příliš nelibuje. U takto specifického kostýmku platí: Oblékat ho tak, aby nebyl příliš snadno zapamatovatelný. A doplnit ho o řadu dalších zajímavých outfitů, abychom ho nevnímali s pocitem »ha, zase ten samý«.



Autor:  mim

Přečtěte si
pozorovatel2013
14. 2. 2015 • 11:25

to zase vypouští zlobu nejaký pravdoláskař zapraskaný, neboli nějaký nedoceněný koméédiant.

pozorovatel2013
14. 2. 2015 • 11:24

jděte už třeba do ***ovic, ať si paní Zemanová chodí jak chce, naopak, velmi jí to sluší a je velice sympatická. A jedny šaty? Jak to že Merkelová chodí v kalhotovém kostýmu taky už nějaký pátek, nikdo nic neříká a nikomu to nevadí?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.