Trpký osud Hany Vítové (†73): Život s mladou milenkou exmanžela a těžká smrt alkoholičky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Trpký osud Hany Vítové (†73): Život s mladou milenkou exmanžela a těžká smrt alkoholičky!

Hana Vítová patřila k nejkrásnějším českým herečkám.
Hana Vítová patřila k nejkrásnějším českým herečkám. (Foto: Aha! - ara)

Neslavné konce slavných nejsou zase až tak velkou výjimkou a bohužel se do této společnosti životních zkrachovalců zařadila i jedna z nejkrásnějších prvorepublikových hvězd, modrooká lamačka srdcí Hana Vítová, vlastním jménem Jana Lašková. Ani jedno z jejích manželství nebylo šťastné a to nebylo to nejhorší, čím musela kráska projít.

Manželství na draka
Poprvé se vdala v polovině 30. let za slavného českého operního tenora Járu Pospíšila  (†74), ale hvězdné manželství mělo jepičí život. Na vrcholu popularity se vdala podruhé, tentokrát za věhlasného filmového kritika a šéfredaktora časopisu Kinorevue Bedřicha Rádla. Po šesti letech svazku se jim rok po válce narodila dcera Bedřiška. Nicméně manželství nevydrželo, v roce 1953 bylo pro časté Rádlovy nevěry rozvedeno a pro Hanu Vítovou to znamenalo peklo.


Pro komunisty nebyla umělkyní
Nejenže musela po nástupu bolševického režimu čelit obvinění z kolaborace, ale z hvězdy první kategorie byla degradována na podřadnou varietní umělkyni, často také objížděla sály na venkově, aby se uživila. Navíc po rozvodu i s dcerou musela zůstat v jednom bytě s Rádlovými rodiči a jeho novou mladou milenkou, protože jinak neměla kam jít. Početné domácnosti dobrosrdečná Vítová doslova sloužila a vyvařovala jako hospodyně.
Ztracena v překladu a mezi prázdnými láhvemi
Další rána přišla, když si v roce 1966 teprve dvacetiletá dcera vzala z nešťastné lásky k Jiřímu Suchému (83) život přímo před jejíma očima, neměla už hvězda Nočního motýla pro co žít. Díky dobrému vzdělání v mládí vládla třemi světovými jazyky a v závěru života se pod jménem Jana Rádlová živila coby překladatelka. Přebývala povětšinou na své chatě u Berouna a docela opuštěná se věnovala zvýšené konzumaci alkoholu. Nakonec dostala rakovinu plic a na jaře 1987 zemřela.



Přečtěte si
prasulka
19. 1. 2015 • 19:30

prasulka
19. 1. 2015 • 19:29

honzadv
19. 1. 2015 • 13:44

Ano, to je přesná a pravdivá definice. Jinak hlavně v případě pisálků z "redakce" AHA a Blesku jsem si jistý, že přijímací pohovor probíhá velice zajímavě. A hlavním požadavkem je co nejnižší IQ i vzdělání, ale velký splávek, oplzlé jednání a neukojenost v sexuálním životě.

rezacek
19. 1. 2015 • 10:59

Vidíte, vidíte. Učte se cizím jazykům. Šmíra vás neuživí, páni umělci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.