Vinaři vytočili pyrotechniky: Udělali z nich pitomce! To nestačil trapas se zpackaným nářečím? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vinaři vytočili pyrotechniky: Udělali z nich pitomce! To nestačil trapas se zpackaným nářečím?

Seriál Vinaři
Seriál Vinaři (FTV Prima)

Bomba na vinohradě způsobila pořádný rozruch! A to nejen v seriálu Vinaři. Herci sice ohroženi na životě při natáčení nebyli, ale zato o pyrotechniky se pokoušel infarkt.

Po přešlapu s nářečím, na které si zejména diváci z Moravy stěžovali, přišel další. Nevybuchlá nalezená bomba ve Vlčkově vinohradě při slavnostním obřadu zarážení hory totiž podráždila odborníky na likvidaci výbušnin.

„Když by pyrotechnik cokoliv takového likvidoval ve skutečnosti, tak by nejdřív vyklidil veřejný prostor, přes to nejede vlak. Pokud by se tam totiž něco stalo, ohrozil by lidi. Na místě může být maximálně jeho pomocník. Většinou se dělá uzávěra zhruba 300 metrů, ale záleží na členitosti terénu,“ okomentoval scénu, kterou jste viděli včera večer ve Vinařích na Primě, pyrotechnik Lukáš Turek.

I když neměla likvidace seriálové bomby s realitou téměř nic společného, její vzhled je podle odborníků hodně reálný. „Divák nepozná, že se  jedná o atrapu,“ řekl pyrotechnik a přiznal, že ve skutečnosti se bomby přenášejí stejně jako v seriálu. „Určitě by bylo možné přenášet ji v ruce. Nesmí to být v tašce a nesmí se s ní zakopnout, “ dodal Turek s tím, že s municí nesmí samozřejmě manipulovat nikdo jiný než odborník, což ale tvůrci seriálu také porušili.

Nejnáročnější scéna

„Jednalo se o jednu z nejnáročnějších scén, protože na natáčení museli být přítomni téměř všichni herci. Naopak sehnat atrapu bomby nebyl problém, byla vypůjčená z barrandovského fundusu,“ řekla Aha! PR seriálu Kateřina Vlasáková.

Pyrotechnik za 28 000 Kč

Odborníkem na zneškodňování munice se ve Vinařích stal herec Václav Kopta (49). Přestože si zahrál pouze v jednom díle epizodní roli, za svůj výkon zinkasoval slušnou sumu. „Václav Kopta měl dva natáčecí dny a za jeden bral 14 000 korun,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj.





Autor:  zej

Přečtěte si
stekavypes
28. 10. 2014 • 10:57

Je to seriál a ten se musí brát jinak než nějaký dokument o výbušninách.

kubajakub
27. 10. 2014 • 13:25

Konečně rozumný názor! My ten seriál taky bereme jako nadsázku a ne jako psychologické drama nebo dokument - navíc tragédií je kolem tolik, že z toho člověk pomalu nespí, takže lehká podívaná jen osvěží, Není to intelektuálské dílo, ale my máme moc rádi Moravu, navíc v Dolních Dunajovicích u pana Mlýnka jsme byli ve sklípku a jeho penzionu, odkud všujde jsou scény, takže mě si to připomínám a těším se, až tam zase pojedeme. Koho to nebaví, ať koukám a zprávy na Nově.

digitales
27. 10. 2014 • 12:08

lide nebudte tak upjati, kolik radosti Vam prinasi zivot v dnesni uspechane a frustrovane dobe? Serial je delany s nadsazkou a komu se nelibi proste prepne na dalkovem ovladani na jiny kanal. Primer s pani Cernochovou opravdu sedel a autora tohoto clanku asi nenapadlo jine tema a ted se muze smat jak se tu rozcilujete. Me se to opravdu libilo, ze neprijel zadny superman se zasahovkou, ale stryc s bekovkou a odnesl to v ruce bez naradi, alespon zachranili pristi urodu

honzadv
27. 10. 2014 • 10:57

honzadv
27. 10. 2014 • 10:57

Přesně tak, plést seriály pro odreagování (nemusí být samá dramata, těch máme dost) je nenormální. Mně stačilo, jak vždycky NOVA dělá "chat s Aničkou LIškovou nebo nějakými dalšími smyšlenými postavami z Ulice - to je fakt zralé na psychiatra - jak ten, kdo tychle krávoviny jako je chat s neexistující postavou vymýšlí, tak ten, kdo se toho chatu zúčastní! Je to kus schizofrenie, fakticky jo!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.