Podvod Petra Čadka: Vydává se za invalidu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podvod Petra Čadka: Vydává se za invalidu!

Před týdnem, když tanečník parkoval v Praze 1, tvrdil, že invalidní terčík patří jeho otci. Včera se ukázalo, že lže!
Před týdnem, když tanečník parkoval v Praze 1, tvrdil, že invalidní terčík patří jeho otci. Včera se ukázalo, že lže! (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát)

Manžel herečky Jitky Čvančarové Petr Čadek (oba 33) je pěkně vykutálený ptáček! Když minulý týden deník Aha! psal o jeho možném provinění proti pravidlům silničního provozu, jelikož za oknem svého luxusního BMW používá terčík pro invalidy, tvrdil, že patří jeho otci. Včera se ale usvědčil ze lži!

Před očima našich fotoreportérů do takto označeného auta suverénně nasedl a odjel s ním. Stále více je tak pravděpodobnější verze, že otcovu indispozici jen zneužívá k tomu, aby se mu v centru Prahy pohodlněji parkovalo…

Čadek svůj luxusní vůz značky BMW 6 opakovaně parkuje v ulici Tržiště v blízkosti kostela svatého Mikuláše v Praze 1, kde s Čvančarovou a s dcerou Elenou Emílií bydlí.

Jelikož v centru nemá trvalý pobyt, nemůže parkovat na modré zóně pro tzv. rezidenty. Situaci chtěl vyřešit tím, že své auto označil symbolem pro invalidy, a doufal, že mu to projde.

Když jsme se Čadka zeptali, jak může využívat parkovací výhody invalidy, když se živí jako profesionální tanečník, vymlouval se. „Já nemám invalidní terčík. Asi myslíte mého invalidního otce,“ dušoval se minulý týden.

Včera před polednem byl ale přichycen v centru Prahy opět, téměř na stejném místě. A znovu k parkování zneužil invalidní terčík. Tentokrát neměl odpověď a pouze se vztekal.

„Je tohle normální?“ křičel na fotografa a odešel na chvíli od auta pryč. Protože mu ale nic jiného nezbývalo, za okamžik se k autu vrátil, nastartoval a odjel. Víc to komentovat nechtěl.

Jestli to je normální, mu mohou příště vysvětlit městští strážníci. Až ho při dalším podvodu chytí...

Co mu za to hrozí?

● Zneužití kartičky je přestupek a hrozí za něj pokuta od 5 do 10 tisíc korun.

● Kartičku vydává obecní úřad s rozšířenou působností osobě, které byly přiznány mimořádné výhody – průjezd pěší zónou, stání na zákazu stání či zastavení, vjezd do zákazu vjezdu apod.

● Vydán může být majiteli vozidla nebo osobě, která je vozidlem přepravována.

● Kartička se vztahuje k držiteli tzv. parkovacího průkazu, na kterém už je uvedeno jméno konkrétní osoby. Policie tudíž nemá problém zjistit, zda je použita oprávněně. Dotyčná osoba musí být přítomna v autě (např. pokud jede po pěší zóně, do zákazu vjezdu apod.).



Autor:  Tomas KRUCHINA

Přečtěte si
aznom
22. 2. 2012 • 00:40

Ty bu zno,ty by jsi udělal invalidu leda tak ze švába,kašpare!

enemabagjones
21. 2. 2012 • 21:10

třeba podědil po otci, takže je jen dobře, že si terčík předávají. Kdyby každý mentálně nemocný jedinec měl nárok na takový terčík, nalézal by se za skly cca 90% aut.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.