Hokejový trenér řval sprostě na kluky - Růžička ho vyrazí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hokejový trenér řval sprostě na kluky - Růžička ho vyrazí!

Namíchnutý Růžička.
Namíchnutý Růžička. (ČTK – Radek Petrášek, repro TV Nova)

Nadávky trenéra do blbců a neuvěřitelná arogance některých rodičů, dětské slzy. To ukázal dokument TV Nova „Zlatí hoši“ z prostředí mládežnického hokeje. Sotva školou povinný slávista, který je svým tatínkem popouzen k nenávisti k soupeřům a nutí ho čůrat na sparťanskou vlajku, snad ani nemůže chápat, co po něm rodič chce. A trenér Jiří Čumpelík, který si vůči mrňousům nebral servítky, na to doplatil.

„Nedokážu si představit, že bychom s takovým trenérem nadále spolupracovali,“ řekl slávistický šéf Vladimír Růžička pro deník Sport. „Ten pořád pro nás vyzněl nešťastně. Doufali jsme, že přispěje k popularitě hokeje. Bohužel se stal pravý opak. Pan Čumpelík se bude zodpovídat představenstvu,“ dodal Růžička.

„Byl jsem v šoku,“ nezastíral zhnusení pořadem svazový šéftrenér Slavomír Lener. „Humus,“ hlesl předseda ČSLH Tomáš Král. „Snažíme se sehnat peníze na mládežnický hokej, a teď tohle,“ strachoval se, zda se mu to povede. Pokud měl dokument pomoct přitáhnout malé kloučky na led, nepovedlo se. Který rodič by dával svého potomka do takového prostředí...

„Podařilo se otevřít diskusi na téma hokejové přípravky. Jen se zaznamenávalo, co se skutečně odehrávalo,“ píše se v prohlášení Novy. Dokument si pochvalují, ovšem hokeji prokázali medvědí službu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.