Lumír Olšovský: Sex s Pogodovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lumír Olšovský: Sex s Pogodovou!

 Lumír Olšovský se Sandrou Pogodovou.
Lumír Olšovský se Sandrou Pogodovou. (ara, Marek Pátek, Divadlo Na Fidlovčce)

Herec Lumír Olšovský (36) spoustu diváků okouzlil coby módní návrhář Pipinka v Ošklivce Katce. Ale do podvědomí se dostal také kvůli svému »comingoutu«, když před osmi lety opustil ženu a dceru kvůli přítelovi Pavlovi. I když momentálně svádí Sandru Pogodovou (34), žije stále s přítelem Pavlem a jak sám říká, je šťastný!

* Hrajete v divadelní hře Song pro dva, kde si začnete románek se Sandrou Pogodovou. Jak se vám ta role hraje? Nečiní vám to potíže?

„Zrovna dnes jsem poskytoval homosexuální rozhovor, ve kterém se mě ptali, jestli mi nedělá problémy ji dvě hodiny svádět. Mě to ale nevadí. Je jedno, jaký kdo je, protože máme vrozené mít někoho rád. Takže je v podstatě jedno, komu ta hezká slova říkáte, jelikož upřímně to můžete myslet vždycky. A s tím sváděním je to spíše naopak, ona svádí mě a já ji odolávám. Jsem v Songu pro dva zásadový a plný předsevzetí, jenže Sandra mi v mém životě udělá chaos a holt mě užene. Tak jak se to stalo kdysi mě, se mi to stává teď na jevišti.“

*Takže vás kdysi vaše bývalá manželka uhnala?

„Ne, to ani ne, to si dělám legraci. Já jen, že se mi v tom životě udělal trošku maglajz, takový ten chaos v těch sedmadvaceti, kdy jsem si přiznal svou homosexualitu. Do té doby jsem byl rozhodnutý, že budu žít »správně«, že budu mít ty děti, tu šťastně vyhlížející rodinu. Ale nakonec to dopadlo jinak a jsem za to šťastný.“

* Se svou bývalou ženou máte dceru Zdeničku (11), jak spolu vycházíte? Jak to nese?

„Jsem rád, že jí mám. Nese to skvěle. Byla se na mě podívat i v téhle hře. Už jí můžu brát i na takovéhle věci, kde se mluví o tom, že spolu ty lidi spí a dokonce to tu i ti herci dělají. Ona je dospělejší než holky jejího věku. Co ta už zažila. Má všechno dvakrát. Tím, že má tolik babiček a dědečků. Ta než to za prázdniny všechno objede, tak jí to dá zabrat. Ale zas jí má rádo víc lidí.“

* Jak Zdenička vychází s Pavlem?

„Naprosto skvěle, oba mají úžasný smysl pro humor, takže se neustále smějeme. Ze Zdeničky mám radost, je výborně střelená.“ (smích)

* V Ošklivce Katce ztvárňujete homosexuálního módního návrháře Pipinku. Jak jste se na roli připravoval? Měl jste tvůrčí volnost?

„Dost jsem se vyděsil, když mi řekli, jak se budu jmenovat, ale parta byla skvělá a já jsem se v roli doslova vyřádil. Ze scénáře jsem čerpal jen základ. Kostymérky blbly se mnou a neustále jsme vymýšleli nějaké blbinky. Ale nepřipravoval jsem se nijak dopředu, improvizoval jsem přímo na place a o to ty vtípky byly lepší.“

* Ovlivnila vás tahle role v pohledu na módu? Věnujete se teď více svému outfitu?

„V módě mě to neovlivnilo vůbec, já to moc neřeším.“

* Nevadilo vám, že byl Pipinka takový ten úzkostlivý gay? Že jste musel přehrávat?

„Byly různé názory na to, jaký ten Pipinka má být, jelikož v originále je opravdu hodně zženštělý. Já jsem s tím ze začátku bojoval, že jsem nechtěl hrát homosexuála tím osvědčeným způsobem. Ale nakonec jsem tu roli sám směřoval tímhle směrem. Mohlo to působit jako výsměch homosexuálům, ale já to bral jako humor s nadhledem. Chtěl jsem, aby lidé věděli, že v civilu je ten Lumír Olšovský vlastně normální. Dost jsem uvažoval, zda tu roli vzít, ale zas jsem nebyl tak odvážný, abych si zničil možnost takového výdělku a dlouhodobé práce. Nakonec jsem byl za tu roli moc šťastný.“ (smích)

Lumír s přítelem Pavlem

Lumírovi vůbec nevadí Sandru svádět a doslova si s ní na pódiu užít.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.