Horko je i psům: Nechte je ostříhat dohola! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Horko je i psům: Nechte je ostříhat dohola!

Lidé nechávají ve vedru stříhat své miláčky, někteří je dokonce chtějí nabarvit na růžovo nebo na modro.
Lidé nechávají ve vedru stříhat své miláčky, někteří je dokonce chtějí nabarvit na růžovo nebo na modro. (pro Aha!: Ivan DOSTÁL)

ZLÍN – Psí salony doslova praskají ve švech! Majitelé čtyřnohých miláčků hromadně nechávají svá zvířata stříhat.

Psí salony doslova praskají ve švech! Majitelé čtyřnohých miláčků hromadně nechávají svá zvířata stříhat. „Absolutně nestíhám, stejně jsou na tom i ostatní kolegové,“ řekla Aha! psí kadeřnice a chovatelka Marie Chromčáková.

Chcete nechat svého psa ostříhat? Není to jen tak! Čekací doby jsou v létě pekelně dlouhé! Určitě je to několik týdnů. „Majitelé psů by měli volat tak měsíc dopředu. Od rána až skutečně do večera nedělám nic jiného než koupu, stříhám, kartáčuji, fénuji a tupíruji,“ řekla Chromčáková.

A že si majitelé psů někdy navymýšlejí! „Kolikrát se i já divím, co všechno si zákazníci přejí. Například u pudlíků se dá upustit uzda fantazii. Jednou se nosí ostříhané zadečky do kulata, jindy zase do hranata,“ řekla Chromčáková.
Střihy volí lidé také podle toho, co pejskovi sluší a jakou má stavbu těla. „Naposledy mě šokovalo, když chtěla majitelka nabarvit svého čtyřnohého miláčka na růžovou barvu. O pár dní později volala další paní a chtěla zase bledě modrého pejska. To už je hodně velká extravagance,“ řekla »psí kadeřnice«.

Lidé si podle Chromčákové myslí, že je horko i zvířatům, a tak je všichni chtějí stříhat. „Samozřejmě horko je všem, ale u zvířat je to trochu odlišné. Ne všechna plemena se mohou stříhat,“ upřesnila.
Jenže nevědomostí mohou lidé svému miláčkovi i ublížit! Někteří chovatelé chtějí ostříhat dokonce i afghánského chrta, který má dlouhou srst až na zem od přírody. „Srst je pro něj přirozená ochrana proti přehřátí nebo podchlazení. To samé platí u retrívrů. Ani ti by se neměli stříhat. Naopak doporučuji třeba pudlíky,“ vysvětlila Chromčáková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.