Móda 80. let je zpátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Móda 80. let je zpátky!

Victoria Beckham
Victoria Beckham (Profimedia.cz, Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – České diskotéky znovu ovládají jásavé, nějakých 25 let staré písničky Michala Davida. A styl »retro« pobláznil i svět módy. Chcete být »in«? Letos je to jednoduché! Stačí vylovit ze skříně starý model z 80. let!


A s ní i…

Velký comeback totiž slaví vycpávky, kalhoty »mrkváče«, »plísňové« džíny, kombinézy, balonové sukně, »netopýří« rukávy, ledvinky u pasu a boty na masivních supervysokých (až 20 cm) podpatcích! A taky tenisky k sukním, kostýmky à la Dandy, dámské kozačky (s různými nařaseními či pásky), trička přepadávající z ramene na rameno a legíny.

Vycpávky

Jejich znovunalezenému kouzlu podlehla i světová módní ikona číslo 1 Victoria Beckham (35)! Ačkoliv je známá tím, že si nikdy neoblékne stejné šaty znovu, teď v dubnu si již poněkolikáté vzala na sebe koženou bundu s vycpávkami za více než 117 tisíc Kč.

»Plísňové« džíny

Za socialismu se k nám vozily z Maďarska, »frčely« ale i na Západě. Teď jsou znovu »in«.

 

Kliknutím zvětšeteŠaty na zip

V posledních dnech oblékla Victoria Beckham (35) i další retro obleček – šaty s výrazným zipem po celé délce.

 

»Mrkváče«

Kliknutím zvětšeteV 80. letech je nosili všichni veksláci, jejich boom podpořil i filmový hit Discopříběh v hlavní roli s Rudolfem Hrušínským nejml. »Mrkváče« dostaly svůj název podle zužujícího se střihu, který zdůraznil štíhlý pas a na bocích dovedl přidat pěkných pár kilo. Podobné džíny jsou dnes opět v módě. Schovají silná stehna i křivé nohy. Vždy ale odhalují kotníky, což je letos nejmódnější délka nohavic i u jiných typů kalhot.

 

 

Kliknutím zvětšeteKombinézy!

Jeden kus oblečení, který dokáže skrýt celou postavu i zcela odhalit tělo.

 

Vysoké podpatky!

Kliknutím zvětšeteNejnovější módní diktát hlásá: „Ženy, kupte si boty s co možná nejvyšším a nejmasivnějším podpatkem, jen tak bude vaše figura dokonalá.“ Tlusté a vysoké podpatky, připomínající téměř chůdy, nohu protáhnou a opticky zeštíhlí. Podpatky o výšce téměř 20 cm nosí skoro všechny světové celebrity – Victoria Beckham, Madonna, Paris Hilton a samozřejmě i Heidi Klum (35, na snímku).

 

 

Co ještě bude letos »in«?

● Potisky
Velkým hitem jsou na tričkách potisky velkých a výrazných motivů. »In« jsou znovu květinové vzory, které pronikají i do pánské módy.
● Mikádo
Staré dobré mikádo se vrací. Ležérním účesům typu »ráno vstanu a vyrazím« už odzvonilo. Návrat hlásí i móda melírů a patek do čela.
● Kurs pletení
Tříbíte své tělo a mysl jógou a myslíte si, že se vyrovnáte celebritám? Chyba! Místo do jógy se zapište do kursu pletení! Oblíbená kratochvíle našich babiček slaví nebývalý boom. Pletení svetříků už podlehly i herečky Julia Roberts, Cameron Diaz, Winona Ryder, Sarah Jessica Parker a další.
● Digitálky
Digitální hodinky kdysi za stovku prodávali Vietnamci a nosil je snad každý Čech. Teď se jejich čas vrací. Přicházejí z Japonska, jsou z pružného materiálu a mají tloušťku pouze 3 mm.
● Hračky
Potěší zejména dospělé. Vracejí se totiž hračky jejich mládí. Lego, trollové, mončičáci. Zdá se, že rodiče vyrvou dětem jejich hračky z ruky a budou si s nimi hrát sami. Chybí snad už jen céčka. Zatím…

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.