Září 2012: Přijde sluneční bouře, která nás vrátí do temných časů... Všechno zkolabuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Září 2012: Přijde sluneční bouře, která nás vrátí do temných časů... Všechno zkolabuje!

Fotografie
Fotografie (internal)

LONDÝN – Britští vědci varují: Nad Evropou se už za tři roky – v září 2012 – přežene obrovská sluneční bouře, která nadlouho změní naše životy. Ze začátku to bude jen krásné divadlo nad našimi hlavami. Obloha se promění v obrovský ohňostroj – zelené vlnící se spirály, oranžové pruhy, různobarevné záblesky. Jenže pak…


● Nepůjde elektřina
● Vypnou se mobily
● Nepoteče ani voda

„Po devadesáti sekundách zhasnou veškeré lampy na světě. Během jedné hodiny bude bez elektřiny většina Evropy. A do půlnoci se zhroutí všechny mobilní a internetové sítě, přestanou fungovat všechny televizní stanice i rádio. Ráno vypukne v civilizovaném světě totální chaos,“ popisuje blížící se katastrofu britský vědecký časopis New Scientist s tím, že nepoteče ani pitná voda. „I vodovodní kohoutky totiž dnes řídí počítače.“

A další prognózy?

> Konec roku 2012: Ve vyspělém světě vypukne největší hospodářská katastrofa v historii. Dnešní krize je proti ní jen legrácka pro děti.
> Rok 2013: Hladem zemře 100 000 Evropanů. Mrtví už se nebudou ani pohřbívat a nemocné nestihnou nemocnice léčit.
Vědci předvídají, že svět se z první slunečné »superbouře« bude vzpamatovávat více než 20 let. Erupce takových rozměrů se na Slunci naposled odehrály v roce 1859 – tehdy byl ale svět poháněn především parou a lidskou silou, sluneční bouře tedy neměla příliš závažné následky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.