Z téhle kukly bude za 14 dnů motýl! - Unikátní výstava v pražské botanické zahradě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Z téhle kukly bude za 14 dnů motýl! - Unikátní výstava v pražské botanické zahradě

Larva motýla Attacus atlas měří 5 cm. Bude z ní motýl s rozpětím křídel 30 cm.
Larva motýla Attacus atlas měří 5 cm. Bude z ní motýl s rozpětím křídel 30 cm. (Aha! – Martin Přibyl a Profi media.cz)

PRAHA – Pražská botanická zahrada je od včerejška v napjatém očekávání. Až z Anglie sem totiž přivezli tisícovku kukel vzácných motýlů, kteří se během následujícího týdne vylíhnou.

Pražská botanická zahrada je od včerejška v napjatém očekávání. Až z Anglie sem totiž přivezli tisícovku kukel vzácných motýlů, kteří se během následujícího týdne vylíhnou.

„Obdrželi jsme první várku z pěti tisíc kusů zakuklených motýlů. Paradoxně jejich cesta z ruzyňského letiště trvala déle než z Anglie na Ruzyň,“ říká s úsměvem Marcela Uhlíková, mluvčí zahrady. „Očekáváme, že by se mohli začít líhnout během příštího týdne. Nicméně 4. dubna u nás začíná výstava motýlů, tak se těšíme, že budeme mít co ukázat,“ prohlásila odhodlaně s tím, že v první várce jednoho tisíce kukel bude 23 druhů motýlů. „Největší z nich je Attacus atlas, který může mít rozpětí křídel až 30 centimetrů. Nasadili jsme padesát kukel, tak doufáme, že se uchytí.“ Úspěšnost vylíhnutí kukel v motýly je až 98 procent.“

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.