Tohle udělá se zuby cola! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tohle udělá se zuby cola!

 (Profimedia.cz)

REJKJAVÍK – Islandští zubaři vyzvali nadnárodní výrobce nealkoholických nápojů ke změně složení limonád. Problém je nejen cukr, ale i vysoký obsah kyselin, které rozežírají lidské zuby.

Islandští zubaři vyzvali nadnárodní výrobce nealkoholických nápojů ke změně složení limonád. Problém je nejen cukr, ale i vysoký obsah kyselin, které rozežírají lidské zuby.

Dentisté doporučili výrobcům přidávat do nápojů vápník, aby byl chrup zároveň vyživován. A na fotkách názorně ukázali, co dokáže udělat se zuby pravidelné pití coca-coly nebo pepsi.

Coca-cola: Pravdy a mýty
  1. Děti zemřely poté, co vypily coca-colu light, přičemž žvýkaly mentolovou žvýkačku.
    Lež! Došlo k pokusu, jak bude reagovat dietní cola a mentos. Nic se nestalo.
  2. Coca-cola podporuje trávení!
    Pravda! Ovšem jen v malých dávkách (max. 5 lžiček). A musí být vychlazená.
  3. Coca-cola je dobrým odrezovačem!
    Pravda! Množství kyseliny fosforečné v coca-cole na šupinky rezu bohatě stačí. Stejně tak je dobrým a poměrně levným čistidlem. Například záchodových mís.
  4. Coca-cola rozpustí hřebík!
    Lež! Aktivní složkou coca-coly je kyselina fosforečná. Tato chemikálie opravdu rozpustí kovový hřebík během čtyř dnů, ale v coca-cole jí není tolik.
  5. Coca-cola čistí krev!
    Pravda! Dálniční hlídky americké policie s sebou vozí několik litrů coca-coly k odstraňování krve z vozovky po automobilových haváriích.
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.