7 nejhledanějších padouchů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

7 nejhledanějších padouchů

Viktor Kožený
Viktor Kožený

PRAHA – Hon policistů na mozky zločinu je nekončící. Zatímco svět stále hledá už démonického teroristu Usámu bin Ládina, čeští muži zákona by se spokojili i s menší rybou.

Hon policistů na mozky zločinu je nekončící. Zatímco svět stále hledá už démonického teroristu Usámu bin Ládina, čeští muži zákona by se spokojili i s menší rybou. Pátrají, mnohdy i několik let, po nebezpečných českých zločincích. Těch, které nemohou nalézt nebo je alespoň dostat zpět do České republiky a postavit před řádný soud, je totiž stále dost. Na svědomí mají naši nejhledanější padouši nejen vraždy, vydírání či loupeže, ale i podvody a vytunelované peněžní ústavy. Mnozí z těchto zločinců si našli útočiště na romantických místech světa, například na Seychelských ostrovech nebo Bahamách. Jiní si užívají whisky v zeleném Irsku.

Viktor Kožený (42)
Finančník, který je v naší republice podezřelý z podvodů. Od roku 1994 žije na Bahamách. Nyní je ale v bahamském vězení. Soud znovu odložil rozhodnutí o jeho vydání do Spojených států. Amerika ho podezírá z úplatků v ázerbajdžánském ropném průmyslu.
Co se stane? Koženého časem vydají do USA. Před českým soudem nikdy nestane.

Radovan Krejčíř (37)
Podnikatel podezřelý z vraždy celníka a majetkové trestné činnosti. Při domovní prohlídce utekl policistům a nyní žije i se svou rodinou na Seychelských ostrovech.
Co se stane? Zůstane na ostrovech a začne zde podnikat. I díky penězům, které utrží za své knihy.

Martin Koloc (38)
Žije ve Spojených arabských emirátech. Podnikatel a mistr Evropy v letech 1995 a 1996 v závodech tahačů je podezřelý z podvodů a je na něj vydán mezinárodní zatykač.
Co se stane? Ve Spojených arabských emirátech zůstane natrvalo. Bude usilovat o soud v nepřítomnosti v ČR.

Luboš Sotona (44)
Podnikatel z Chrudimska. Policie po něm pátrá od roku 2004. Podezřelý z podvodu a ublížení na zdraví své družce. Hlavní svědek v kauze Lizner a svědčil i v kauze Berdych.
Co se stane? Sotonu už nikdo nenajde. Existuje podezření, že se stal obětí vraždy.

Tomáš Půta (34)
Podezřelý z vraždy a loupeže, na nichž se měl podílet s Berdychovým gangem. Brutálně zaútočil i na záchranku a hasiče v Praze 5. Na svědomí tak má ublížení na zdraví a výtržnictví.
Co se stane? Před zákonem utekl do Irska, které ho odmítlo vydat. Získá irské občanství.

Maroš Šulej (34)
Bývalý člen slovenské policejní zásahové jednotky. Policie ho stíhá v souvislosti s vyšetřováním Berdychova gangu, s nímž se podílel na loupežích. Česko sice přijalo evropský zatykač, ovšem s tím, že se nebude týkat osob, které se dopustily zločinů před 1. listopadem 2004. Na Půtu a Šuleje se tak nevztahuje.
Co se stane? Společně s Tomášem Půtou se skrývá v Irsku, které oba zločince odmítá vydat.


Jan Jarolímek (45)
Alias Jan Krbeček. V březnu 1994 zastřelil dva lidi samonabíjecí pistolí. Kromě dvojnásobné vraždy je podezřelý z vydírání a výtržnictví. Chodí ozbrojen, nosí u sebe granáty. Policie po něm pátrá už od července 1995.
Co se stane? Jarolímka možná jednou někdo udá, a dostane se před soud.

Kdo se ztratil úplně…

Jakub Konečný (35)
Pražský podnikatel odjel v březnu 2005 na schůzku. Z ní se již nevrátil. Jeho obchodní aktivity jsou spojovány s podnikáním uprchlého Radovana Krejčíře. Existuje podezření, že se Konečný stal obětí nájemné vraždy.

Václav Skala (65)
Táborský starožitník zmizel v červnu 2002. Na Klatovsku tehdy odjel se dvěma neznámými muži, kteří se mu představili jako policisté. Mezi podezřelými z jeho únosu a nelze vyloučit, že i z vraždy, je hledaný Tomáš Půta.

Dmitrij Brjancev (59)
Choreograf Moskevského hudebního divadla se ztratil v červnu 2004 v Praze. Naposledy byl viděn u Václavského náměstí. Mohl ho někdo zabít kvůli obchodním aktivitám. Investoval do nemovitostí.

Petr Kác (42)
Se dvěma miliony korun v kufříku odjel v říjnu 2004 z domova na obchodní jednání. Od té doby ho nikdo neviděl. Později se objevilo jen jeho auto, které kdosi odstavil na parkovišti sídla jeho fi rmy v Praze 10.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.