Jak dlouhý máme sex? Češi: Vydržíme 15 minut! Pravda: 2 až 3 minuty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jak dlouhý máme sex? Češi: Vydržíme 15 minut! Pravda: 2 až 3 minuty!

Češi jsou přesvědčeni, že vydrží při souloži déle, než je pravda.
Češi jsou přesvědčeni, že vydrží při souloži déle, než je pravda.

PRAHA – Čtvrt hodiny, dvacet minut nebo dokonce i hodinu a půl? Ne, ne! V sexu jsme podle sexuologů pěkní chlubilové. Výzkumy, v nichž Češi odpovídají anonymně na otázky týkající se pohlavního života, tvrdí, že.


PRAHA – Čtvrt hodiny, dvacet minut nebo dokonce i hodinu a půl? Ne, ne! V sexu jsme podle sexuologů pěkní chlubilové. Výzkumy, v nichž Češi odpovídají anonymně na otázky týkající se pohlavního života, tvrdí, že mazlením a milostnou předehrou strávíme s partnerem za dveřmi ložnic 18 minut a samotný pohlavní styk trvá dalších 15 minut. Pravda je však úplně někde jinde…

„Čísla jsou zavádějící, kdo z nás souloží se stopkami v ruce?“ směje se přední český sexuolog Radim Uzel a vysvětluje nesmyslnost čísel v podobných výzkumech. Jednoduše ze sebe děláme sexuální přeborníky a je jedno, jestli je otázka položena ženě, nebo muži.

Jediné, o čem by sexuologové byli ochotni ještě diskutovat, je délka milostné předehry. „Ale i tak se někomu může čas víc táhnout, někomu utíká zase rychleji. Především se však všichni chlubí a vymýšlí si,“ tvrdí doktor Uzel, který uvádí, že délka soulože se pohybuje mezi dvěma až třemi minutami. „Každý ať si to sám zkusí a délku soulože si stopne,“ radí doktor Uzel. Ale ono milovat se s partnerem a zároveň se snažit sledovat na hodinkách čas je dost neuskutečnitelné.

Dobrý fígl si proto na zmonitorování své sexuální výdrže vymyslel jeden ruský vědec. Před tím, než se se svou partnerkou miloval, pustil si oblíbenou hudbu. Pak si prý stačí zapamatovat jen okamžik, při němž dojde ke spojení pohlavních orgánů muže a ženy, a následně konec soulože, chvíli, kdy dojde k orgasmu. Po milování si znovu pusťte cédéčko nebo desku, už se stopkami v ruce…

Co je podle sexuologů důležitější než znát přesnou délku předehry a soulože, je vzájemná tolerance a nápaditost v posteli. „Zabijákem sexu a lásky je nuda, ztráta pestrosti lásky a vzájemné neplnění si sexuálních přání a tužeb,“ uvádí psycholožka Kateřina Horná, podle níž jsou poslední dobou k sobě partneři otevřenější. „Ještě před deseti lety jsem se setkávala s pacienty, kteří se vzájemně se svými sexuálními tužbami před partnery styděli. Otevřenost v sexu ale neškodí, a je naopak prospěšná zdraví!“ dodává Horná.

Kliknutím zvětšeteOd roku 1989, kdy se o sexu začalo více mluvit i na veřejnosti, zaznamenaly pozitivní obrat i zdravotnické statistiky. Lékaři provádějí méně potratů, klesá počet nechtěných těhotenství a je méně i sexuálně přenosných nemocí. „Se sexuální výchovou by se mělo začínat již od narození, ale samozřejmě věku přiměřenou formou a hlavně pravdivě,“ doporučuje doktor Uzel s tím, že studie ukazují, že sexuální násilníci a devianti vyrůstají ve velké většině v puritánských rodinách, ve kterých o sexu nesměla padnout ani zmínka, nebo kde se dětem nedostalo včas poučení o intimním životě.

Láska Čechů v číslech

● Milujeme se v průměru 125krát za rok.
● Průměrný věk prvního pohlavního styku je 17,5 roku.
● Průměrný věk, kdy se poprvé setkáme se sexuální výchovou, je 13,7 roku.
● 50 % Čechů mělo nechráněný sex s partnerem, kterého neznali.
● Nejvíce se bojíme nakažení virem HIV, který způsobuje AIDS.
● Každý Čech měl v průměru 8 sexuálních partnerů.


Autor: (frr, dnm)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.