Podraz na Šafránkovou: Pachatel mluví německy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Podraz na Šafránkovou: Pachatel mluví německy

Ani v nejmenším by Šafránkovou nenapaldo, jaké budou jednou s Popelkou problémy.
Ani v nejmenším by Šafránkovou nenapaldo, jaké budou jednou s Popelkou problémy. ( Foto pro Aha! - archiv P. Trávníčka, F. Albrecht, ara)

Z popularity pohádky Tři oříšky pro Popelku a Libuše Šafránkové (58), představitelky titulní role těží další společnost! Německá společnost Rotstern použila fotografii z filmu na obal čokolád. Jenže bez souhlasu herečky!

Herečka o spolupráci s německou společností Rotstern odmítla a i přes její nezájem zneužila její fotografie z filmu Tři oříšky pro Popelku. Čokolády s jejím portrétem jsou stále k dostání v německých supermarketech Kaufland.

„Paní Šafránkové si velmi vážíme a respektujeme ji. O žádný soudní spor nestojíme. Více si umíme představit spolupráci jak s paní Šafránkovou, tak i s panem Trávníčkem,“ uvedl pro Šíp ředitel společnosti Hans-Uwe Alsen s tím, že prý osobnostní práva herečky porušit nechtěl.

Pro Šafránkovou to není poprvé, co ji někdo takto zneužil. V roce 2009 jisté vydavatelství umístilo portrét Popelky na přebal knihy i na billboardy. „Mám z toho psychickou újmu, když se na ně musím denně dívat,“ tvrdila tehdy a rozhodla se soudit. Firma jí nabídla kompenzaci 150 000 Kč. Herečka nabídku odmítla a požadovala dvojnásobek. „K soudu nedošlo, s paní Šafránkovou jsme se domluvili,“ řekla Blesku manažerka vydavatelství Eva Kaiserová.
V roce 2011 si ji vyhlídla jiná německá společnost a použila fotografii z nesmrtelné vánoční pohádky na obal tamních čokoládových trubiček. Tehdy mohla herečka vysoudit až 2,5 miliónu korun. Jenže tentokráte je všechno jinak. „Soudit se nebudu a nestojím ani o spolupráci. Proto ani nebudu německou společnost kontaktovat,“ cituje web Expres.cz představitelku Popelky.

  Tohle je nová Popelka! Šafránková, jak jste ji ještě neviděli!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.