Dáma a Král: »Padělali« obraz za čtvrt miliardy korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dáma a Král: »Padělali« obraz za čtvrt miliardy korun!

Natáčení v galerii trvalo jen jednu noc.
Natáčení v galerii trvalo jen jednu noc. (Foto TV Nova)

Padělek obrazu, který má hodnotu desítek milionů korun! Ten museli nechat udělat kvůli Matěji Hádkovi (42) a Stanislave Zindulkovi (85). Hvězdy seriálu Dáma a Král by jinak neměly s čím hrát. 

Vyšetřování zločinu v galerii v rámci 11. epizody kriminálního seriálu se Nově pěkně prodražilo. A to jen kvůli tomu, aby měl Hádek alias detektiv Král, co vyšetřovat a Zindulka, později zavražděný zaměstnanec galerie, co střežit. Natáčet s pravým obrazem Muž v žoržetu a čapce nizozemského malíře 17. století Rembrandta van Rijna nebylo možné, podle posledních informací ho má doma soukromý sběratel, jenž ho koupil za 8,4 mil. liber (cca čtvrt miliardy korun). A tak musela televize nechat udělat kopii. 

„Obrazy se malovaly dva. Jeden byl věrnou kopií originálu od studenta z Akademie výtvarných umění (AVU) za 30 000 korun, ten další pak vytištěnou kopii originálu s patinou,“ prozradil Aha! dobře informovaný člen ze štábu s tím, že se natáčelo v moderní galerii AVU na pražském Výstavišti.

Prodaný originál

Rembrandtův portrét Muže v žoržetu a čapce je datovaný do let 1626–27. Před pěti roky za tento olej na desce pocházející ze sbírky manželů Dreesmannových utratil nový majitel 8,4 milionu liber (cca 250 mil. Kč). Jejich sbírka čítala 15 výjimečných děl holandských mistrů z »zlatého věku« (17. století).

 Herec Stanislav Zindulka na vernisáži Sedmičky Josefa Lady

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.