Terence Hill, hrdina našeho DVD - Hvězdu z něj udělal Delon! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Terence Hill, hrdina našeho DVD - Hvězdu z něj udělal Delon!

Bud Spencer (vlevo) a Terence Hill vytvořili nesmrtelnou dvojici, která natočila řadu filmů a proslavila se po celém světě.
Bud Spencer (vlevo) a Terence Hill vytvořili nesmrtelnou dvojici, která natočila řadu filmů a proslavila se po celém světě. (Profimedia.cz)

PRAHA – Už zítra si budete moci koupit společně s vašimi oblíbenými novinami i DVD s populárním filmem Dva machři mezi nebem a peklem. V něm se v hlavních rolích objeví nezaměnitelná dvojice komiků Bud Spencer (78) s Terencem Hillem (68, vlastním jménem Mario Girotti), kteří se snaží dostat na kobylku diamantovým prospektorům.

Film pochází z jejich nejlepšího období, ovšem kdo ví, co by s Hillem bylo, kdyby ho na filmařskou výspu nevytáhla jiná hvězda stříbrného plátna – Alain Delon (71)!

Právě s Delonem totiž hrál Hill ve Viscontiho snímku Gepard – a to byl jeho start ke hvězdné kariéře. Po úspěšném snímku světového režiséra a po boku Delona, který během své kariéry posbíral nespočet ocenění, se Italovi Hillovi, jehož otec byl chemik, filmové nabídky jen hrnuly.

Hill zažíval období slávy, užíval si pozornosti italské smetánky a začal se věnovat své celoživotní vášni – motorkám. Přesto se nepokoušel o kariéru charakterního herce, a místo toho zvolil cestu spaghetti westernů, které místo indiánů, kovbojů a napětí sázejí na komičnost situací. Se svým hereckým kolegou Budem Spencerem vytvořil nezaměnitelnou dvojici, která se proslavila po celém světě.

Mezi jeho nejslavnější filmy stále patří snímek Dva machři mezi nebem a peklem, který vám již zítra přinášíme ve speciální Edici deníku Aha! na DVD. Koupit si jej můžete společně s deníkem Aha! za pouhých 48 korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.