KRUTÁ PRAVIDLA HARÉMU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

KRUTÁ PRAVIDLA HARÉMU

Slovo harém nás příjemně dráždí. Představujeme si jemné erotické hry i nejdivočejší sexuální orgie. Ze slova harém cítíme i směsici svůdných vůní, přepych a doslova hmatatelnou smyslnost.


Hašteření, intriky a vraždy…

● Vladaři měli až 1200 konkubín
● Dívky mezi sebou neustále bojovaly
● Nepohodlné ženy čekala smrt

Harém, to jsou pro většinu z nás polonahé konkubíny, tančící před svým pánem a předhánějící se s ostatními dívkami o přízeň vladaře. Není divu, že takové »zařízení« by si přál mít snad každý chlap. Jenže realita byla ve skutečnosti trochu jiná, harém měl jasná a často velmi krutá pravidla. Jaká?

Harémové prostory

Harémové komnaty byly místem zábavy, tance i učení. Vyšívalo se tu, tančily břišní tance, učilo se arabsky a turecky, hrálo na hudební nástroje... Všechny místnosti byly provoněny těžkými orientálními vůněmi, a když byla příležitost, vládce tu pořádal pro své pobavení vystoupení kejklířů, herců a hudebníků.

Lázně

Kliknutím zvětšeteLázně měly nejen očistnou funkci, ale i společenskou. Ženy tu trávily mnoho času, protože nikdy předem nevěděly, jestli je vládce na noc nepovolá do svého lože. Konkubíny tu bedlivě střežily jedna druhou, pozorovaly případné známky uvadající krásy i možnost, že soupeřka otěhotněla. Porodila-li totiž žena vládci syna, hned postoupila v harémovém žebříčku výš.

Místnost nářků

Ne všem ženám vyhovoval harémový způsob života. Ty nespokojené byly zavírány do Místnosti nářků, aby vládce nebyl pohoršen tím, že se někomu v harému nelíbí. Ženy tu byly běžně tělesně trestány, především bičovány. Byla-li žena hodně vzpurná, bývala popravena.

Kliknutím zvětšeteKuchyně

Kuchyní bylo často několik. Kromě služebnictva a personálu, určeného k výchově dívek, bylo v harému nezřídka tři sta a více žen. V istanbulském paláci Topkapi dokonce jednu dobu pobývalo 1200 konkubín, celkem tam žily až čtyři tisíce lidí.

Pokoje sultánovy matky

Ačkoliv panuje domněnka, že hlavou harému byl sultán, pravda je jiná. Celý harém měla pod palcem jeho matka, tzv. validé. Kdykoli přišel sultán na návštěvu harému, musel nejdříve svou matku navštívit a pozdravit ji. Sultánova matka měla obrovskou moc, sultánovy ženy si ji proto snažily předcházet.

Kliknutím zvětšetePokoje manželek a favoritek

Pokoje manželek a favoritek byly s příbytkem vládce spojeny chodbami i tajnými průchody. Vládce si tak mohl k sobě nepozorovaně povolat oblíbenou milostnici. Mezi ženami docházelo k nekonečným bojům o moc a k ostrým sporům. Každá žena proto musela mít spolehlivé služebnictvo, protože se nezřídka v harému vyskytovaly i vraždy.

Pokoje ostatních žen

Kliknutím zvětšeteŽeny, které se netěšily zvláštní přízni vládce, spaly pohromadě. Často mezi nimi vznikaly tajné lesbické vztahy. O to více pak docházelo k hašteření, schválnostem, intrikám a nepřátelství.

Ložnice vládce

Komnaty vládce byly vlastně místem rozkoše. Tady se odehrávaly sexuální hrátky a nezřídka i sexuální orgie, často za kouření hašiše. Vladař souložil s jednou ženou i s několika najednou, podle nálady. Ženy udělaly naprosto všechno, co jim jejich pán přikázal a po čem zatoužil. Kliknutím zvětšeteSnažily se vyniknout, aby vládce zaujaly a zavolal si je i příště. Ta, která se těšila jeho přízni, totiž měla v harému daleko větší výhody a moc. Navíc bývala vládcem obdarovávána drahými šperky a penězi. To vše pak mohla použít k podplácení eunuchů, služebnic a získávat tajné informace o ostatních ženách.

Dívky na práci i na sex

Konkubíny dostával vládce často jako dárek od dalších vládců, nebo si je kupoval. Oblíbené byly hlavně dívky z Kavkazu. Po příchodu do harému se musely podrobit lékařské prohlídce a pak byly rozděleny do skupin podle své krásy a talentu. Nejkrásnější byly určeny k erotickým službám, zbývající se učily různým pracím v harému. Kliknutím zvětšeteZkušené konkubíny učily k sexu určené dívky nejrůznějším milostným sexuálním praktikám pomocí kožené loutky.

Chci nové ženy, ty staré zabijte!

V harému se donekonečna pletichařilo a vraždilo. V istanbulském harému Topkapi bylo typickým trestem pro ženy zavázání do pytle zatíženého kamením. Pytle se naložily na loďku, a ta byla odvlečena do hlubokých vod Bosporu. Tam byla převrácena a bezmocné ženy se utopily. Při jedné příležitosti bylo tímto způsobem utopeno tři sta žen. Proč? Tehdejší sultán si chtěl dopřát potěšení a zásobit se novými ženami.

Mocní kleštěnciKliknutím zvětšete

Nejmocnějším úředníkem v harému byl vrchní eunuch. Byl nejdůležitějším prostředníkem mezi harémem a ostatním světem. Vybráni byli mezi otroky a podrobeni kastraci. Mimochodem, podobný osud potkával i křesťanské zajatce. Lékařství bylo v té době na poměrně vysoké úrovni a kastrát ceněn jako hodnotné zboží. Mužům byla odstraněna varlata a penis, někdy jen penis. Bolesti byly obrovské a stávalo se, že mnozí otroci zákrok nepřežili.


Autor: (in)
Foto: profimedia.cz, archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.