Prokletá pohádka Princezna ze mlejna: Blanarovičová zkolabovala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prokletá pohádka Princezna ze mlejna: Blanarovičová zkolabovala!

Princezna ze mlejna
Princezna ze mlejna (ara, TV Nova)

Prokletá pohádka! Tak by se dala podle režiséra Zdeňka Trošky (61) nazvat pohádka Princezna ze mlejna i její pokračování. Samotná příprava byla horor, protože se natáčení kvůli nedostatku peněz stále odkládalo. Do toho přišly povodně i zákaz natáčení. Pravé peklo ale zažila Yvetta Blanarovičová (51) v roli čerta. Na place kolabovala.

Rozpíchaná chodidla

Pro představitele Jindřicha a Elišky v podání Radka Valenty (38) a Andrey Černé (37) bylo největší utrpení běhání naboso po lese. Aby rozpíchaná chodidla od jehličí a větví trochu uchránili a zmírnili bolest, nalepili si na ně náplasti. Ty ale vůbec nefungovaly.

Dehydratace čerta
Druhý díl se natáčel ve třicetistupňových vedrech. Nejvíc to odnesla představitelka čerta Yvetta Blanarovičová, která v kostýmu kolabovala. „Následkem přílišného úbytku tekutin jsem špatně dýchala. Nastupovaly krize, kdy jsem o sobě nevěděla,“ svěřila se Blanarovičová, která pak musela dodržovat předepsaný pitný režim.

Špatné počasí
„V jednom kuse nám lilo. Natáčení se protáhlo o dva měsíce a už jsem si myslel, že pohádku nedokončíme. Nakonec se poslední letní scény točily 5. října,“ prozradil Troška s tím, že natáčení se kvůli zrušení přislíbených finančních obnosů několikrát odkládalo.

Zničené záběry
„Při výrobě kopií ta jinak velmi chytrá mašinka vyhodila originální negativ a čtyři a půl minuty filmu bylo zničeno,“ popsal situaci pět dní před premiérou Troška, který z toho dostal málem infarkt. „Podařilo se nám zachránit 29 záběrů, ale jedenáct bylo nadranc,“ dodal s tím, že naštěstí měli v záloze od každého záběru jeden horší.

Ztracený mlýn
Když mělo začít natáčení druhého dílu, přišly na Vodňansku nečekané povodně. Velkou vodou byl zasažen i rybník u Bavorova, kde stál mlýn. „Zjistili jsme, že je protržená hráz. Z louky, kde stávala kulisa mlýna z lepenky, stal močál,“ popsal Troška katastrofu v knize Pohádkář. Mlýn se na močálu musel potom postavit na pilotech.

Zákaz natáčení
Ve dvojce byly naplánované velké bitevní scény, které se měly původně točit v lomu u Horních Nerestců. Kvůli chráněným rostlinám v této lokalitě se ale natáčení kvůli ochráncům přírody muselo přesunout. Lom nakonec nahradil kaolinový důl na Plzeňsku.



Přečtěte si
mirkazam
24. 8. 2015 • 16:28

Tím vřískotem otrávila celou pohádku...

beladona
4. 1. 2015 • 00:17

mek no to mi odlehlo, už jsem se začala bát Ten čert mi taky docela jekotem vadí, Troška mohl trochu ubrat

ararat
30. 12. 2014 • 09:58

tak se na ni nedívej ty pako jedno,taky jsi protivná a co jako má být,taky tady pořád ječíš jedno a to samé,patolízalko co nemá vlastní názor..

ararat
30. 12. 2014 • 09:55

wožrallis..ona na rozdíl od těch tvých kritik má něco v hlavě a umí,...otázka zní co máš v hlavě právě ty..pokud to nevíš já ti to povím,máš tam velký kulový...kdyby měla třeba 30táců tak si je zaslouží je talentem a něco umí,ty? ty jsi velké howno

soltero1
30. 12. 2014 • 09:03

Je tam otřesná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.