Letní sladké dobroty: Jahodové řezy podle Martiny Antalové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Jahodové řezy podle Martiny Antalové
Potřebujete
5 vajec • sůl • 140 g moučkového cukru • 140 g hladké mouky • jahodovou zavařeninu • olej a strouhanku na plech
Na krém:
1 kg jahod • 3 velké lžíce želatiny • 300 g cukru • 2 smetany ke šlehání
Postup:
Z bílků, lžíce cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, sníh a lehce promícháme. Rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 170 °C 30 minut. Jahody rozmixujeme, přidáme želatinu, promícháme, přivedeme k varu, ale nevaříme. Necháme vychladnout a přimícháme ušlehanou smetanu. Vychladlý korpus natřeme jahodovou zavařeninou, krémem a necháme ztuhnout. Pokrájíme na kousky a na talíři ozdobíme šlehačkou.