Sladké dobroty: Tvarožník s hroznovým vínem podle Ivany Černé

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Tvarožník s hroznovým vínem podle Ivany Černé
Potřebujete
300 g měkkého tvarohu • 130 g třtinového cukru • 1 vanilkový cukr • ½ prášku do pečiva • 4 vejce • 3 lžíce dětské krupičky • 3 lžíce hladké mouky • 50 g másla • 2 lžičky sušených brusinek • 1 lžičku rozinek naložených v rumu • 1 čokoládu na vaření • sůl • hroznové víno
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně zašleháme měkký tvaroh a změklé máslo Opatrně přidáváme mouku s krupičkou smíchané s práškem do pečiva. Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Do vzniklého těsta vmícháme zlehka brusinky, rozinky v rumu a kousky nalámané čokolády. Nalijeme na menší plech s pečicím papírem a poklademe omytým ovocem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 ºC dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečeno.