Sladké dobroty: Tvarohový řez podle Marty Černínové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Tvarohový řez podle Marty Černínové
Potřebujete
300 g hladké mouky • 200 g hery • 120 g moučkového cukru • 3 žloutky
Na náplň:
500 g tvarohu • 2 žloutky • citronovou kůru • rozinky namočené v rumu • 4 lžíce moučkového cukru • ½ balíčku vanilkového cukru
Na sníh:
5 bílků • 120 g cukru
Postup:
Mouku, heru, moučkový cukr a žloutky zpracujeme v hladké těsto, které vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme ho meruňkovým džemem a nádivkou, kterou připravíme z předepsaných surovin. Koláč vložíme do trouby a pečeme při 180 ºC asi 10 minut. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým koláč potřeme a při 150 ºC sušíme v troubě dorůžova.