Rychlovky za pár korun: Plněná špenátová sekaná podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Plněná špenátová sekaná podle Ivany Černé
Potřebujete
500 g mletého vepřového bůčku • 2 vejce • sůl • mletý pepř • majoránku • strouhanku • 1 menší kapustu • ½ špenátového protlaku • 1 malou cibuli • sekaný medvědí česnek • 1 lžičku uzené mleté papriky • 6 koleček salámu Herkules • 150 g gorgonzoly • 1 lžíci dijonské hořčice • olej
Postup
Špenát necháme rozmrazit, kapustu zbavíme tvrdých částí, pokrájíme na kousky a povaříme v páře asi 3 minuty. Necháme ji vychladnout a promícháme s mletým masem, přidáme povolený špenát, nasekanou cibulku a nasekaný medvědí česnek, do směsi rozklepneme vejce, osolíme ji, opepříme a okořeníme uzenou paprikou a majoránkou.
Vložíme lžíci hořčice a vše důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme strouhanku. Gorgonzolu nakrájíme na špalíky, zabalíme ji do plátků salámu Herkules. Mokrou rukou rozprostřeme těsto na pečicí papír, poklademe smotky salámu s gorgonzolou a zavineme. Dáme na plech, přidáme olej a trochu vody. Pečeme ve vyhřáté troubě pod alobalem asi 20 minut, pak necháme dopéct odkryté dozlatova. Podáváme s bramborami.