Sladké dobroty: Osmiminutová roláda podle Jany Remkové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Osmiminutová roláda podle Jany Remkové
Potřebujete
5 vajec • 100 g cukru • 4 lžíce kakaa • 1 smetanu ke šlehání • 1 ztužovač šlehačky
Postup:
Polovinu cukru ušleháme se žloutky, polovinu s bílky na tuhý sníh a opatrně vmícháme kakao. Ušlehanou hmotu natřeme na plech s pečicím papírem, nebo alobalem, který pomažeme olejem a posypeme polohrubou moukou, a v dobře vyhřáté troubě pečeme 8 minut.
Necháme pořádně vychladit a pak potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Pokud chceme, přidáme ovoce dle vlastní chuti. Roládu stočíme i s pečicím papírem a dáme vychladit do lednice.