Sladké dobroty: Broskvové řezy podle Ivany Bartuškové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sladké dobroty: Broskvové řezy podle Ivany Bartuškové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Broskvové řezy podle Ivany Bartuškové

Potřebujete

4 vejce • 180 g cukru krupice • 100 ml oleje • 250 g polohrubé mouky • ¼ prášku do pečiva

Na krém:

1 smetanu ke šlehání  • 2 zakysané smetany • moučkový cukr dle chuti • 1 větší broskvový kompot

Na polevu:

2 hrnky šťávy z kompotu • 1,5 balíčku vanilkového pudinku • cukr

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, 100 ml vody, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Nalijeme těsto na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut.

Potom vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem, přimícháme zakysané smetany a namažeme na zchladlý piškot. Broskve necháme okapat, nakrájíme na proužky a položíme na krém. Potom povaříme do zhoustnutí šťávu z kompotu, rozmícháme pudinkový prášek, cukr dle chuti a nalijeme na broskve a necháme vychladit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.