Sladké dobroty: Broskvové řezy podle Ivany Bartuškové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Broskvové řezy podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
4 vejce • 180 g cukru krupice • 100 ml oleje • 250 g polohrubé mouky • ¼ prášku do pečiva
Na krém:
1 smetanu ke šlehání • 2 zakysané smetany • moučkový cukr dle chuti • 1 větší broskvový kompot
Na polevu:
2 hrnky šťávy z kompotu • 1,5 balíčku vanilkového pudinku • cukr
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, 100 ml vody, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Nalijeme těsto na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut.
Potom vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem, přimícháme zakysané smetany a namažeme na zchladlý piškot. Broskve necháme okapat, nakrájíme na proužky a položíme na krém. Potom povaříme do zhoustnutí šťávu z kompotu, rozmícháme pudinkový prášek, cukr dle chuti a nalijeme na broskve a necháme vychladit.