Letní sladké dobroty: Šlehačková bublanina podle Lenky Němcové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Šlehačková bublanina podle Lenky Němcové
Potřebujete
2 hrnky polohrubé mouky • 1 hrnek mletého cukru • 1 smetanu ke šlehání • 4 vejce • 1 vanilkový cukr • 1 prášek do pečiva • 1 lžičku citronové kůry • rybíz nebo třešně
Postup:
Vejce šleháme se smetanou, přidáme postupně cukr, citronovou kůru a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a posypeme očištěným ovocem. Pečeme dorůžova při 175 °C