Rychlovky za pár korun: Kuřecí řízky s klobásovou vůní podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Kuřecí řízky s klobásovou vůní podle Ivany Černé
Potřebujete
4 stehenní kuřecí řízky • 3 nožičky dobré klobásy • 2 lžíce červené pikantní paprikové pasty • 2 lžíce pomazánkového másla • sůl • 1 bílý jogurt • 1 jarní cibulku • 3 vejce • strouhanku • olej na smažení
Postup
Kuřecí řízky lehce po obou stranách naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme. Klobásy nastrouháme na hrubém struhadle nebo je nameleme na masovém strojku. Přidáme k nim červenou paprikovou pastu, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme do pěny.
Tuto pikantní směs řádně vetřeme do kuřecích řízků a necháme je takto odležet do druhého dne v chladu. Druhý den je obalíme ve vejcích, která jsme vyšlehali s bílým jogurtem, znovu v pikantní směsi a nakonec v domácí strouhance. Řízky smažíme na plechu s olejem v předehřáté troubě.