PROSTŘENO: Krém z mascarpone a bílé čokolády podle Barbory Měkotové

Vlastním Bářiným receptem je i poslední recept jejího menu. Závěrečný chod byl i příjemným zakončením celého týdne.
Krém z mascarpone a bílé čokolády podle Barbory Měkotové
Potřebujete:
• 1 smetana ke šlehání • 1 polotučný tvaroh • 1 vanička mascarpone • jahody pro 5 osob • čerstvá máta na ozdobu • 2 tabulky mléčné čokolády
Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme dvě tabulky bílé čokolády. Ušleháme smetanu. Šlehačku poté smícháme s tvarohem a mascarpone. Rozpuštěnou bílou čokoládu do krému přidáváme po lžičkách. Krém znovu opatrně promícháme.
Rozmačkáme si část jahod. Na dno skleničky dáme vrstvu rozmačkaného ovoce, na ni přidáme větší vrstvu krému. Na krém naskládáme plátky jahod. Vrch poháru ozdobíme mátou a můžeme posypat oříšky.