Rychlovky za pár korun: Párek s rýží a zeleninou

Každý je jí, patří do evropského jídelníčku a snad jen dietologové trochu kverulují, že jsou nezdravé. Na to my ale nedáme. Párky se během desetiletí staly symbolem rychlé večeře, chutné svačinky nebo pochoutky neodmyslitelně spojené s návštěvou fotbalového utkání. Teplé párky seženete také na nádražích nebo přímo v rohlíku ve stáncích rychlého občerstvení.
Párek s rýží a zeleninou
Potřebujete
párky • rýži (podle potřeby) • zeleninovou směs • 1 cibuli • kari • sůl
Postup
Nejdříve uvaříme rýži s kari kořením. Na pánvi osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninu a mícháme. Až bude zelenina měkká, přidáme na kolečka nakrájený párek a osmahneme. Na závěr přidáme rýži a ochutíme.